Sentința din dosarul „bani pentru PD-L”: cum motivează judecătorul condamnările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Timiș a emis motivarea deciziei în care fosta șefă a ITM Timiș, Cornelia Corescu și secretarul executiv al PD-L Timiș, Vasile Medeșan au fost condamnați la trei ani și șase luni, respectiv doi ani de închisoare, cu executare. Potrivit judecătorului, faptele de corupție de care sunt acuzați cei doi sunt evidente. 

Sentinţă în dosarul "Bani pentru PD-L": Şefa ITM Timiş Cornelia Corescu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare 

Cornelia Corescu și Vasile Medeșan au fost arestați în luna septembrie, fiind acuzați de trafic de influență, după ce i-au cerut unui patron de firmă să doneze 10.00 de lei în schimbul unor sancțiuni blânde ale inspectorilor ITM. La scrut timp, cei doi au fost trimiși în judecată, iar la sfârșitul lunii decembrie au fost condamnați. Judecătorul de caz a emis ieri și sentința în care motivează condamnarea lui Corescu și Medeșan. „Este relevant că probele dosarului sunt concludente în sensul pretinderii de către inculpata Cornelia Corescu - inspector şef la ITM, împreună cu inculpatul Medeșan Vasile, a sumei de 10.000 lei de la Grindiș Aurel, pe care acesta trebuia să o achite în contul PDL, fiind lăsat să creadă că prin influenţa pe care inculpata o avea faţă de angajaţii ITM-ului, vor fi aplicate sancţiuni mai uşoare pentru neregulile constatate de către inspectori la firma administrată de către Grindiș Aurel”, arată judecătorul.

Mărturii incendiare în dosarul "bani pentru PD-L". Şefa ITM spune că denunţătorul "s-a oferit"

Potrivit aceleiași surse, Cornelia Corescu se face vinovată și de instigare la fals intelectual, infracțiune pe care a comis-o pentru a ascunde traficul de influență. „Fapta inculpatei Cornelia Corescu Gherghina de a îi impune la data de 26.07.2011 numitei V C, inspector de muncă pe linia respectării securităţii şi sănătăţii în muncă la I.T.M. Timiş, să întocmească în fals două anexe la un proces verbal de control de specialitate efectuat la SC R & A SRL Timişoara, anexe care să constate aspecte contrare realităţii şi care să atragă sancţiuni mai blânde societăţii administrate de denunţătorul Grindiș Aurel, în scopul ascunderii infracţiunii de trafic de influenţă descrisă mai sus, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii infracţiunii de trafic de influenţă”, mai arată sentința Tribunalului Timiș. Sentința nu este definitivă, fiind atacată deja cu apel, la Curtea de Apel Timișoara. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite