Mărturii incendiare în dosarul "bani pentru PD-L". Şefa ITM spune că denunţătorul "s-a oferit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Corescu a venit la procesul de ieri într-o ţinută lejeră. Foto: Daniel Dancea
Cornelia Corescu a venit la procesul de ieri într-o ţinută lejeră. Foto: Daniel Dancea

Fosta şefă a ITM Timiş, Cornelia Corescu, a depus, ieri, mărturie în dosarul în care este judecată pentru trafic de influenţă. În debutul şedinţei de judecată de ieri, Vasile Medeşan, inculpat în acelaşi dosar, a declarat că vrea să beneficieze de legea micii reforme şi a recunoscut acuzaţiile aduse de procurori, pentru a i se reduce pedeapsa.

„Din acest moment s-ar fi impus o soluţie pe această procedură de urgenţă, dar instanţele nu sunt unite într-o anumită practică. Trebuia disjunsă cauza şi să se pronunţe acum. Pe el nu îl mai interesează probele în cercetarea judecătorească”, a spus avocatul lui Medeşan, profesorul Dorel Julean. Când a avut cuvântul, Cornelia Corescu s-a declarat nevinovată şi a depus mărturie în faţa judecătorului. Fosta şefă a ITM a spus că nu i-a soliciat omului de afaceri Aurel Grindiş niciodată bani pentru partid, în schimbul unor controale mai uşoare la firma de construcţii a acestuia.


„Se ţinea într-una de mine. Venea şi la birou. Într-o dimineaţă, la ora 8.00, m-a aşteptat pe trotuarul din faţa ITM şi mi-a spus: «Fac orice. Vă aduc şi o maşină de lemne, dau bani la partid. Fac orice numai să îmi retrageţi dosarul penal». I-am spus că e un nesimţit şi nu îl mai suport”, a spus Cornealia Corescu, care a mai arătat că Aurel Grindiş a cerut să îl ajute „ca între fraţi”, făcând parte din acelaşi cult religios.


„Să mă îmbuneze pe mine? Exclus!”


Cornelia Corescu a mai declarat că, în aceeaşi zi, a convocat o şedinţă. Grindiş a încercat să intre la ea în birou, dar l-a refuzat şi seara a fost convocată la sediul PD-L, unde a fost informată că omul de afaceri a depus în visteria partidului 1.000 de lei. „Domnul Medeşan mi-a spus că Grindiş a donat 100 de lei. Ulterior am înţeles că era vorba de 1.000 de lei. Am zis: să mă îmbuneze pe mine? Exclus. Să vină, că îi dau înapoi”, a mai spus Cornelia Corescu, care a declarat că i-a dat înapoi banii lui Grindiş, ca să facă pace.
„Nu vroiam să fie lăsată impresia că pot fi cumpărată. Dacă ar fi fost într-adevăr ceva, aş fi făcut eu controlul, pentru că aveam acest drept. În şase ani de când sunt la ITM, nimeni nu a mai făcut astfel de presiuni ca domnul Grindiş”, a mai spus Corescu.


Aceasta a mai declarat că nu este implicată nici în faptul că iniţial s-a realizat un control mai lejer, iar apoi unul mai dur, şi nici în înregistrarea unor date false în registrul de intrări-ieşiri. Cornelia Corescu a susţinut că responsabilitatea le aparţine subalternelor sale. Cu ocazia termenului de judecată de ieri, Corescu şi Medeşan au cerut eliberarea sub control judiciar, iar sentinţa a rămas în pronunţare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite