România văzută de turişti: avem o ţară săracă, oraşele sunt gri, mizerabile şi nu ştim să ne facem plăcuţi. Comunismul încă urmăreşte ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Glenn Campbell a auzit de România prin intermediul lui Dracula
Glenn Campbell a auzit de România prin intermediul lui Dracula

Ţara noastră continuă să sufere în urma turismului făcut prost, fără cap. Chiar dacă nu se investeşte în atragerea turiştilor, străinii continuă să descopere România, însă mulţi ajung să regrete alegerea. Chiar şi documentarele prezintă ţara drept ca şi cuprinsă de sărăcie şi disperare.

Hunedoara şi România sunt prezentate într-un documentar realizat de o asociaţie umanitară olandeză ca un municipiu afectat din plin de urmele tiraniei comuniste, cuprins de sărăcie şi de disperare. Realizatorii documentarului filmat în cele mai murdare cartiere ale oraşului „au uitat" să amintească de Castelul Corvinilor, monumentul unicat în Europa, reprezentativ pentru oraş.

"Oraşul gri" Hunedoara, aşa cum este prezentat în materialul documentar publicat pe Internet, este, susţin membrii organizaţiei "Breda pentru Hunedoara", locul unde o mare parte dintre cei aproximativ 80.000 de oameni care îl populează luptă pentru a supravieţui fără locuri de muncă.

image

VIDEO: „Oraşul gri" Hunedoara, văzut prin ochii olandezilor, este un loc al sărăciei

Cu un brand nou de ţară, dar fără investiţii în infrastructură, în doar două ore, turiştii ajung să se plictisească de România. Glenn Campbell este un reputat scriitor care îşi prezintă online călătoriile prin lume. În drum spre Transilvania, americanul a rămas uimit de modul cum sunt întâmpinaţi turiştii, modalităţile de recreere, dar şi de mijloacele de transport în comun. În drumul său spre Transilvania, spre regatului lui Dracula, turistul a avut de aşteptat două ore până la sosirea noului tren. După doar câteva minute de aşteptare, americanul a decretat: "Timişoara, România. Pare locul cel mai mort de pe Pământ. Trebuie să schimb trenurile în toiul nopţii. Am o oră şi jumătate de aşteptat şi nu e nimic de făcut".

Glenn Campbell face turul lumii

VIDEO România văzută de turişti: "pare locul cel mai mort de pe Pământ"

După ce i-a isterizat pe români spunând că ţara noastră "pare locul cel mai mort de pe Pământ", Glenn Campbell, un reputat scriitor care îşi prezintă online călătoriile prin lume, a postat noi imagini din România. Americanul aseamănă "chipul" ţării noastre cu faptele lui Dracula. "Vagonul acesta vechi a avut zile mai bune. Scaunele sunt rupte, geamul pare stricat, uşa pare stricată, nu e aer condiţionat. Dar drumul este foarte ieftin. Transilvania mă costă doar 35 de dolari. Acest lucru mă face foarte, foarte fericit", spune călătorul în materialul video.

VIDEO România văzută de turişti: avem o ţară ieftină cu o infrastructură jenantă. "Dracula făcea kebab din români"

Staţiunile balneare din vestul ţării pierd zeci de mii de turişti anual pentru că nu au reuşit să dezvolte serviciile. Pe frontiera de est a Ungariei, privaţii şi autorităţile au investit în complexuri de agrement care „înghit" milioane de euro numai de la români.

Complexul de agrement din Szeged este plin de turişti, indiferent  de anotimp Foto: Adevărul

Sârbii ne dau lecţii de scos profit din turism

Bănăţenii preferă să treacă graniţa în Serbia şi să facă un drum de trei ore până la Belgrad ca să participe la cele mai spectaculoase evenimente muzicale, decât să suporte calvarului unui drum până în capitală. Vecinii au reuşit să găsească soluţii ca să depăşească criza şi investesc în turism. Mizând pe interesul crescut pentru divertisment, în doar trei ani, la Belgrad a fost ridicată o arenă dedicată atât evenimentelor sportive, cât şi concertelor sau seminariilor.

Arena „Novi Belgrad” a costat 20 de milioane de euro şi are 25.000 de locuri

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite