UPDATE Curtea Supremă a decis: baştanul Ionelaş rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţeanul german, Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, află astăzi dacă scapă de cătuşe sau dacă rămâne în arest pentru următoarele săptămâni. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a programat astăzi judecarea recursului depus de Ionelaş.

UPDATE, ORA 17.25: După judecarea recursului înaintat de Ionelaş Cârpaci şi avocatul său, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul lui Ionelaş ca fiind nefondat.

Ionelaş Cârpaci  a fost arestat de judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara în urmă cu o săptămână, fiind acuzat că şi-a format o reţea cu ajutorul căreia a luat cu acte false mai multe terenuri ale primăriei. Starea de sănătate, condiţiile mizere din arest şi studiile sub medie sunt motivele invocate de Ionelaş Cârpaci pentru a scăpa de arest. „Eu sunt singurul din aşa zisul grup care sunt semianalfabet şi care sub nicio formă nu puteam nici falsifica dispoziţiile respective şi nici contribui la acestea. E clar că au fost falsificate de personal din Primăria Timişoara, singurii care dispun de ştampile, de terminologie şi mai ales care ştiu terenuri nerevendicate ori care nu mai au foşti proprietari”, a susţinut Ionelaş în apărarea sa.

Ultimele noutăţi din caz:



Ionelaş încearcă să scape de cătuşe invocând tensiunea, diabetul şi mizeria din arest







Baştanul Ionelaş, în vizită la un director important din primărie, înainte de arest









Barabas Pal, boschetarul folosit ca pion de mafia imobiliară, a primit mandat de arestare



"Alţii au ce vorbi"

Avocatul baştanului, Constantin Dinescu a spus că „geambaşul” a declarat tot ce avea de spus. „Nu are ce vorbi. Sunt visele procurorilor că privat de libertate el începe să vorbească. Alţii sunt cei care au ce vorbi”, a spus Constantin Dinescu.

Boschetarul-pion a fost arestat

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara l-au arestat la cererea procurorilor şi pe maghiarul Barabas Pal, boschetarul luat din canal şi făcut proprietar pe terenul primăriei. Terenul a fost vândut de Barabas Pal lui Crăciun Cârpaci, iar Crăciun l-a mandatat la biroul notarului Safta Criste pe Ionelaş Cârpaci să vândă terenul. După emiterea unui mandat european de arestare, Barabas Pal poate fi adus în arest.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite