Procesul mafiei imobiliare pas cu pas. Aproximativ 50 de ţigani, suporteri ai baştanului arestat: "N-o făcut rău la nimeni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost stabilit primul termen din dosarul mafiei imobiliare. Încă de la primele ore ale dimineţii un grup de aproximativ 50 de ţigani s-a adunat pe holurile Curţii de Apel Timişoara ca să-l susţină pe baştanul Ionelaş Cârpaci. Rromii au aşteptat şapte ore pentru a se termina procesul.

UPDATE: Judecătorul Florin Popescu a decis în această seară să îi menţină în arest pe Francisc Kelemen, Ionelaş Cârpaci şi Barabas Pal. Interesant este că în cazul lui Kelemen, Angelina Tufariu, procurorul care a şi cerut arestarea lui, a fost acum de acord cu eliberarea pe motiv că a colaborat în cursul anchetei, situaţie ce i-a făcut pe apărătorii lui Ionelaş să reclame din nou o "troc" între Kelemen şi procuror. Cu toate acestea, judecătorul a decis că "Feri" (Kelemen) trebuie să rămână în arest alături de Ionelaş şi Barabas Pal. 

Începe procesul mafiei imobiliare: 40 de ţigani îi fac galerie baştanului Ionelaş pe holurile Tribunalului Timiş

Ora 9.00: Un grup de 10-15 pirande în frunte cu concubina lui Ionelaş Cârpaci s-a prezentat la Palatul de Justiţie în aşteptarea celui mai mare proces al mafiei imobiliare, în care este judecat şi baştanul Ionelaş. Cauza în care este judecat Cârpaci, Kelemen, dar şi celelalte persoane implicare a fost ultima de pe listă, astfel că rromii au avut ceva de aşteptat.



Ora 9.30: Alte grupuri de ţigani, printre care şi câţiva copii rromi, ajung la Curtea de Apel, unde aşteaptă cu sufletul la gură să vină baştanul încătuşat pentru a-i spune un cuvânt de încurajare sau pentru a-i plânge de milă. În tot acest timp, aparatele cu suc, cafea şi dulciuri nu mai făceau faţă. Câţiva dintre bărbaţii clanului s-au dus la o patiserie şi au adus de mâncare. „Ia mă şi tu!”, a fost îmbiat unul dintre ţiganii care a stâmbat din nas.



Ora 11.00: Grupul de rromi se înmulţeşte cu câteva persoane şi se adună în total 45-50 de persoane. Unii dintre ei au vrut să fie siguri că-şi găsesc loc în sală şi au intrat încă de la judecarea altor cauze. Trebuie precizat că rromii au fost paşnici şi nu au creat niciun fel de probleme.

Puşi la punct de judecător


În jurul orei 13.00, vine punctul culminant. Baştanul Ionelaş, Francisc Kelemen şi Barabas Pal sunt aduşi încătuşaţi. Ionelaş a fost legat de Barabas Pal, iar Kelemen a venit singur. La vederea lui Ionelaş unele dintre pirande s-au agitat, dar apoi s-au grăbit să intre în sală. Preşedintele de şedinţă, judecătorul Florin Popescu a făcut imediat ordine în sală. „Rămâne doar cine are loc pe scaun. Ştiţi că amenda e de la 500 de lei la 5000?”,  a spus judecătorul, după care ţiganii s-au liniştit. Jandarmii le-au mai permis să intre doar cu schimbul, când se elibera un loc.

Proces suspendat ca să fie pe limba lui Barabas Pal

Când a început judecarea procesului, magistraţii au constatat că nu este un traducător autorizat pentru Barabas Pal, astfel că şedinţa a fost suspendată aproximativ 40 de minute până la venirea interpretului. Traducătorul a venit şi procesul s-a reluat cu judecarea cererilor depuse la dosar.

Notarul Noţingher nu s-a prezentat la proces

La procesul de astăzi s-au prezentat: Francisc Kelemen, Barabas Pal şi Ionelaş Cârpaci (arestaţi) şi în stare de libertate: Sorin Johann Todor, Petru Turpan şi Remus Crudu (angajaţi la Cadastru), dar şi Manuel Comşa, asociat al lui Kelemen. Au lipsit notarul Teodora Noţingher (foto), şi funcţionararii Primăriei Timişoara, Cristina Vasilescu şi Costel Măndoiu.

Proces amânat

Majoritatea celor implicaţi în dosar au cerut amânarea judecării pentru angajarea unui avocat. După ce judecătorul a fixat următorul termen în data de 10 ianuarie 2011, s-a trecut la judecarea menţinerii în arest sau eliberării celor trei. Prin avocatul său, Francisc Kelemen a cerut eliberarea sub control judiciar, pe motiv că are două firme în domeniul energetic şi trebuie să continue afacerile, dar şi pentru că are un copil în întreţinere. Procurorul de caz, Angelina Tufariu nu s-a opus acestei cereri, iar sentinţa a rămas în pronunţare.

Acuzele baştanului



Avocaţii lui Ionelaş Cârpaci au cerut revocarea deciziei de menţinere în arest şi punerea în libertate a baştanului, susţinând că se va prezenta la proces oricând este nevoie. Când a avut cuvântul, Ionelaş a lansat însă acuzaţii grave la adresa procurorului de caz despre care unul dintre apărătorii baştanului a spus că a existat un troc cu Kelemen. „Doamna procuror a fost de la început împotriva mea”, a spus şi Ionelaş când a avut cuvântul. Barabs Pal, care a fost folosit ca pion, a cerut eliberarea pe motiv că este bolnav şi sistemul de detenţie nu-i permite să se trateze. Judecătorul va da în această seară o sentinţă cu prvivire la eliberarea sau menţinerea în arest a celor trei.


Pirandele au aşteptat pe hol sa-l vada pe bastanul incatusat
image
Ionelas Cârpaci, la procesul mafiei imobiliare

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul

VOCEA VESTULUI Cum îşi pierd unii vremea

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite