Poliţia Comunitară nu face cinste oraşului: acuzaţii de discriminare, abuzuri şi ilegalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au probleme după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, CNA, Curtea de Conturi Timişoara şi Administraţia au fost sesizate de Mişcarea Naţională pentru Apărarea Drepturilor Omului de România că îi sufocă şi ameninţă pe cerşetori şi boschetari.

NU RATA:

Poliţiştii comunitari, prinşi în flagrant

Pe poliţişti cine îi amendează?

Sesizarea depusă de Mişcarea Naţională pentru Apărarea Drepturilor Omului de România contestă modalitatea prin care Primăria Municipiului Timişoara şi Poliţia Comunitară înţeleg să prevină cerşetoria şi apariţia a tot mai multe persoane ale străzii. "Asociaţia noastră a concluzionat că se impune luarea unor măsuri legale de stopare a acestor activităţi care nu fac cinste oraşului nostru şi nici României, ca membră a UE. Cerem tragerea la răspundere a celor vinovaţi",a  spus Remus Stir, preşedintele Mişcării Naţionale pentru Apărarea Drepturilor Omului de România.

image

Venituri de lux la Poliţia Comunitară Timişoara. Salariu majorat de opt ori în doi ani

Veniturile şefilor din Poliţia Comunitară s-au umflat din amenzi, premii şi stimulente

În sesizarea depusă, organizaţia contestă faptul că în raziile Poliţiei Comunitare persoanele fără adăpost sunt urcate într-o autoutilitară pentru transportul materialelor de construcţii, claie peste grămadă, maşina neavând aerisire. În plus, pe persoana raziei, oamenii străzii sunt închişi cu cheia, iar la sediul Poliţiei Comunitare nu beneficiază de asistenţă medicală sau juridică, fiind abuzate de oamenii îmbrăcaţi în uniformă.

Remus Stir, preşedintele Mişcării Naţionale pentru Apărarea Drepturilor Omului de România, contestă şi faptul că imaginile degradante şi înjositoare la care sunt supuşi oamenii străzii sunt difuzate periodic şi la televizor drept "o laudă nesocotind latura inumană a activităţii Poliţiei Comunitare".

Cerşetorii „fără mâini" colindă ţara după ce au devenit vedete la televiziunea locală

image

Poliţia Comunitară a refuzat să comenteze incidentul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite