Veniturile şefilor din Poliţia Comunitară s-au umflat din amenzi, premii şi stimulente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Cojan a renunţat la pensia de lux pentru a fi şef
Dorel Cojan a renunţat la pensia de lux pentru a fi şef

Conducerea Poliţiei Comunitare justifică salariile babane pe care le încasează. Directorul executiv, Doru Spătaru spune că salariul brut este una şi veniturile încasate sunt cu totul altceva.

Citeşte şi:

Venituri de lux la Poliţia Comunitară Timişoara. Salariu majorat de opt ori în doi ani

Şeful Poliţiei Comunitare Doru Spătaru a încasat în 2009 un salariu brut de 5.181 de lei, în timp ce adjunctul său a avut un salariu brut de 4.839 de lei. Doru Spătaru spune că trebuie făcută diferenţa între salariu şi venituri. Cu alte cuvinte, salariul este mai mic, dar veniturile sunt mai mari mulţumită premiilor, stimulentelor şi indemnizaţii pentru menţinrerea sănătăţii.

„Funcţionarii publici din cadrul Direcţiei Poliţia Comunitară atât cei de execuţie, cât şi cei de conducere au beneficiat pentru rezultate deosebite în activitate  de premii, stimulente, indemnizaţii pentru participarea la Comisiile de concurs, drepturi speciale pentru menţinerea sănătăţii  şi securităţii muncii , toate acordate în baza prevederilor legale”, menţionează Spătaru într-o adresă transmisă redacţiei „Adevărul de seară”.

Spătaru susţine că veniturile au mai fost rotunjite şi în 2008, când salariile bugetarilor au crescut cu 10 %. De asemenea funcţionarii s-au judecat în instanţă şi au mai primit nişte drepturi. „În anul 2009 funcţionarii publici au beneficiat de drepturi salariale în  procent de  50% reprezentând suplimentul postului şi suplimentul corespunzător treptei de salarizare conform Sentinţei civile nr.471/CA/2009 a Tribunalului Timiş, drepturi  care au încetat la 12.11.2009 conform prevederilor legale”, a mai spus Spătaru.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite