Norul cu cenuşă vulcanică din Islanda afectează indirect Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cenuşa rezultată din erupţia vulcanică din Islanda a dus la paralizarea activităţii Aeroportului Timişoara. Calitatea aerului din oraş este atent monitorizată.

Până la finalul zilei, de pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara nu va decola şi nu va ateriza nici un avion, norul vulcanic format în urma erupţiei din Islanda paralizând activitatea pe aeroport. Există şanse ca limitarea de decolare şi aterizare să fie prelungită în cazul în care condiţiile meteo nu vor permite transportul în siguranţă al cetăţenilor.

CITEŞTE ŞI:
Inventatorul Ioan Davidoni: "Norul vulcanic va ajunge în România peste două zile"

Norul vulcanic a intrat în România: experții din Bihor se așteaptă la efecte pe termen lung

La cererea expresă a prefectului de Timiş, Direcţia pentru Protecţia Mediu Timiş monitorizează calitatea aerului. "Din estimările noastre nu ar trebui să existe vreo depăşire a normelor ce atestă calitatea aerului. În cel mai rău caz, norul vulcanic va creşte numărul pulberilor din aer, dar asta nu afectează starea de sănătatea a cetăţenilor", a spus inginerul Georgeta Popa, din partea Direcţiei pentru Protecţia Mediului Timiş.

Norul de cenuşă vulcanică nu acoperă cerul Aradului

Şi angajaţii Centrului Meteo "Banat-Crişana" sunt atenţi la norul volcanic, dar până acum nu există niciun semn că vremea ar putea fi influenţată. "Temperatura medie pe care o prognozăm astăzi este de 17 grade, iar spre seară, cel mai probabil va fi o medie de 4 grade celsius. Norul vulcanic nu afectează cu nimic temperaturile sau celelalte date meteo pentru că toată cenuşa nu trece deasupra Timişului", a declarat pentru, Adevărul de seară Timişoara, meteorologul Mihai Dobre.

Norul vulcanic din Islanda este monitorizat şi pe teritoriul hunedorean

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite