Norul de cenuşă vulcanică nu acoperă cerul Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale susţin că norul de cenuşă vulcanică generat de erupţia din Islanda nu afectează Aradul. Ministerul Transporturilor a decis totuşi închiderea aeroportului.

Citeşte şi:

Norul vulcanic din Islanda este monitorizat  pe teritoriul hunedorean

”Pentru Arad nu există nici o avertizare specială cu privire la norul de cenuşă generat de erupţia vulcanică din Islanda”,a declarat în această dimineaţă subprefectul aradului, Radu Stoian.


Nici autorităţile de mediu nu consideră că există vreun motiv de îngrijorare. ”Pe teritoriul judeţului Arad nu există nici un fel de motiv de îngrijorare, cu atât mai puţin pentru cetăţeni, datorită altitudinii mari la care se deplasează acest nor. Situaţia este monitorizată în permanenţă”,a declarat Dana Dănoiu, director Agenţia de Protecţia Mediului Arad.

Aeroportul din Arad era deschis în această dimineaţă, iar traficul aerian s-a derulat ieri fără nici un fel de probleme conform programărilor. ”Chiar dacă în acestă lună nu avem curse de pasageri, ieri am avut două zboruri private şi o cursă cargo, de transport de marfă. Acestea s-au derulat conform programărilor, fără nici un fel de probleme”, a declarat Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Internaţional Arad.

Ulterior, Ministerul Transporturilor a decis şi închiderea aeroportului din Arad. ”Aveam programat pentru azi un singur zbor, de tip cargo, pentru Budapesta”, a declarat Dan Bălăcel, directorul aeroportului Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite