Nicu Covaci, liderul Phoenix, şi-a redobândit cetăţenia română după 34 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul trupei Phoenix s-a prezentat în faţa lui Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei, pentru a redobândi cetăţenia română la care renunţase în 1976. Nicu Covaci a depus actele pentru redobândirea cetăţeniei române în urmă cu un an.

Citiţi şi:

Un nou scandal în Phoenix: Nicu Covaci şi Mircea Baniciu se acuză reciproc de legături cu Securitatea

Nicu Covaci readuce la Timişoara boxa "Marshall" în care cei din Phoenix au părăsit ţara clandestin GALERIE FOTO

INTERVIU: Moni Bordeianu, primul solist al Phoenix: „Am lăsat vedetismul din ţară ca să sortez chiloţi în SUA”


EXCLUSIV: Fostul solist al Phoenix a fost scăpat de securişti după ce a bătut un miliţian

Nicu Covaci a depus jurământul la sediul Ministerului Justiţiei pentru a deveni din nou cetăţean român. „A fost emoţionant. Deşi sunt om destul de mare, am fost mişcat. E un pas mare pentru mine”, a declarat Nicu Covaci. Liderul legendarei formaţii Phoenix susţine că a fost nevoit să renunţe la cetăţenia română în 1976, după care s-a căsătorit cu o olandeză. S-a stabilit apoi în Germania, stat a cărui cetăţean este şi acum. „Acum am dublă cetăţenie, germană şi română. Dar trăiesc de 20 de ani în Spania. M-am tot întâlnit cu ambasadori, cu consuli şi toţi mi-au spus să fac ceva să-mi redobândesc cetăţenia română. Iat că acest lucru s-a întâmplat după doar un an de când am depus hârtiile”, a mai spus Covaci.

"Nu mă pot întoarce în ţară"

Deşi şi-a redobândit cetăţenia, Nicu Covaci a spus că nu are de gând să revină în România. „În Timişoara în niciun caz pentru că acolo am foarte mulţi duşmani. Aş reveni în ţară, dar aici nu mai am niciun sprijin. Eu stau la hotel, casa de la Timişoara a fost arsă cu tot cu mama mea, după Revoluţie. Vin şi muncesc aici, nu vreau să fiu turist la mine în ţară”, a mai spus Covaci. El consideră de acum îi va fi mai uşor să discute cu organizatorii de concerte şi cu oficialităţile din ţară. „Până acum avea un picior, acum am două. Eu m-am agitat mereu să ţin stegul sus, să îmi reprezint ţara”, a mai declarat Covaci.



 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite