LECŢIA NEMŢEASCĂ Clanurile ţigăneşti anihilate numai la intervenţia poliţiei din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au descins în această dimineaţă în mai multe locaţii din Timişoara, vizaţi fiind membrii clanului condus de Vişinel Cârpaci. Acţiunea este coordonată de Interpol, confirmând încă o dată incompetenţa autorităţilor române în faţa unui fenomen extrem de periculos: ţiganizarea Timişoarei prin fraudă şi teroare.

Birorurile poliţiştilor şi procurorilor din Timişoara sunt ticiste de plângeri şi dosare penale făcute împotriva clanurilor ţigăneşti care au terorizat oraşul. În majoritatea cazurilor, pe dosare se adună praful, singurul caz ajuns în instanţă fiind al terenurilor luate cu acte false de reţeaua condusă de Ionelaş Cârpaci. În rest, rromii, coordonaţi de oameni cu temeinice cunoştinţe juridice, s-au „blindat” cu documente şi au scăpat de fiecare dată basma curată. Chiar dacă sunt cazuri flagrante procurorii întârzie să dea soluţii. Un astfel de caz este pe strada Mihai Eminescu 6, unde un proprietar terorizat de clanul ţigănesc condus de „Pipi” a făcut plângere penală, iar dosarul „zace” la Parchetul Curţii de Apel.

Nemţii dau lecţii



Singurele cazuri în care ţiganii au fost „săltaţi” au fost acelea în care au intervenit nemţii. Autortităţile germane au pus cap la cap dosarele, le-au finalizat şi au dispus arestarea sau judecarea inculpaţilor. Singura contribuţie a autorităţilor române a fost de punere în aplicare a mandatelor europene de arestare. Un astfel de caz este al liderului rromilor din Timiş, Rudolf Stancu. În timp ce făcea spectacol pe holurile Primăriei Timişoara şi „mătura” cu autorităţile române, nemţii l-au încătuşat şi l-au dus în Germania, unde a fost judecat pentru o fraudă de 14.000 de euro după ce a luat credit cu acte false. Recent, un alt membru al clanului Cârpaci a fost prins şi predat autorităţilor germane, care fac cercetări într-un caz de furturi de maşini.



Un alt caz este al şmecherului cu Ferrari, Cosmin Pantea. Un cetăţean german i-a dat timişoreanului cinci automobile de lux în valoare de 260.000 de euro - Ferrari 360 Modena, Jeep Cherokee, BMW M3 Cabrio, BMW 3201 Cabrio şi BMW 320i - pe care Cosmin Pantea a promis că i le vinde în România. Aflând că a fost păcălit pentru că nu a primit banii, cetăţeanul german a depus plângere penală la Parchetul Timişoara, unde patru procurori au plimbat dosarul de la unul la altul. Norocul germanului a fost că a făcut plângere penală şi în Germania, iar procurorii de acolo, cu sprijinul poliţiştilor din România, au rezolvat problema. „La 20 mai 2010, autoturismele Ferrari şi Jeep au fost găsite şi indisponibilizate, însă nu în urma repetatelor mele cereri, toate respinse, ci în urma plângerii făcute către Interpol de către organele poliţiei germane", a spus păgubitul, care preferă să îi protejăm identitatea.



MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare


image
Rudolf Stancu legat cu lanţuri în sediul Primăriei Timişoara
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite