EDIŢIA DE VEST Interlopii au prins tupeu şi atacă cu sânge rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii sunt puşi la punct cu sabia dacă se amestecă în afacerile borfaşilor. Infractorii şi bătăuşii au tot mai mult curaj în faţa poliţiştilor. Agenţii şi ofiţerii sunt ameninţaţi, înjuraţi, bătuţi şi loviţi cu maşina.

Slavco Avram este o figură cunoscută în Moldova-Nouă pentru contrabanda cu ţigări. Agentul principal Ciprian Costinaş se afla în misiune joi dimineaţă, în jurul orelor 10.30, când un grup de persoane l-a atacat. “A fost înjurat, ameninţat şi bătut. I-a ameninţat inclusiv familia şi copilul”, a spus Iasmina Maghiar, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră. Poliţistul s-a retras în sediul Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, a raportat şefilor evenimentul, după care a plecat la spital. Aici a luat din nou bătaie de la acelaşi individ. Speriat, agentul s-a întors la sediul Poliţiei.

Un poliţist aflat în maşină cu familia a fost atacat de un individ pe care îl anchetează în mai multe dosare

Slavco Avram a luat o sabie şi a forţat intrarea în instituţie, ameninţând cu moartea. “Deoarece devenise agresiv, poliţiştii au utilizat armele de foc, executând şapte focuri de avertisment în plan vertical”, a spus şeful Poliţiei de Frontieră Moldova-Nouă, Nicolae Sava. Şeful lui Sava nu pare deranjat de faptul că interlopii atacă poliţiştii în propriul sediu. „Nu văd nicio problemă. Poliţiştii l-au reţinut pe agresor. Procurorii se ocupă de anchetă, iar agresorul a fost arestat”, a spus Cezar Bertea, şeful Poliţiei de Frontieră Caraş Severin.  (click pe poza pentru galerie foto)

image

Ofiţer Căutat cu sabia şi în Timişoara

Fost şef al Poliţiei Rutiere Timiş, Dorin Epure, a fost căutat cu sabia de Claudiu Baderca, de 37 de ani, interlop din Timişoara. Poliţistul Epure, transformat în patron de cluburi de fiţe, a deţinut clubul Zambara, aflat în centrul Timişoarei. Claudiu Baderca a fost acuzat că a venit înarmat cu o sabie de un metru la Zamabara, în decembrie 2005, căutându-l pe Epure, pentru că „a venit ziua răfuielii”. Baderca a fost acuzat de ameninţare, dar poliţistul a pierdut procesul şi a trebuit să plătească cheltuieli de judecată.

Spărgătorii de bancomate care l-au umilit pe ministrul de Interne au luat jumătate de secol de puşcărie

Agent lovit şi mustrat

Adrian Dragostin, de 25 de ani, a primit o mustrare scrisă de la şefii Poliţiei Timiş. Vina sa este că a fost accidentat în timpul serviciului, în noaptea de 2 spre 3 mai 2009, când a încercat să oprească un VW Golf. Maşina circula cu viteză excesivă pe bulevardul Vasile Pârvan. Poliţistul a încercat să o oprească. A fost luat pe capotă şi lăsat lat în mijlocul străzii de un interlop care şi-a continuat drumul, fără să fie prins de poliţişti. Poliţistul a fost sancţionat pentru că făcuse schimb de tură cu un coleg. Psihologul criminalist Tudorel Butoi explică de ce au loc astfel de incidente. „Autoritatea este greu de suportat în zone cu un anume specific, aşa cum este cel de frontieră, iar imixtiunile poliţiştilor în afacerile altora pot duce la astfel de evenimente”, spune specialistul. „Cel care a atacat are o educaţie săracă, nu are simţ civic şi bănuiesc că a avut de plătit poliţe faţă de poliţist”, subliniază Butoi.

Poliţiştii sunt tot mai vulnerabili în faţa bătăuşilor din lumea interlopă

CITEŞTE ALTE DETALII DESPRE CAZUL DIN MOLDOVA NOUA:
Interlopul care a bătut şi a ameninţat un poliţist

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite