INEDIT Gospel în Azilul de Noapte şi Penitenciarul Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Samuel la repetițiile de la Biblioteca Universitară
Dominic Samuel la repetițiile de la Biblioteca Universitară

Dirijorul german Dominic Samuel Fritz a pregătit la Timişoara o întâlnire muzicală dincolo de limite. Vor avea loc trei concerte: la azil, în penitenciar şi la Palatul Baroc

Dominic Samuel Fritz, omul care a adus gospelul în Banat, organizând anual evenimentul Timişoara Gospel Project, vine cu un proiect nou, pe cât de inedit, pe atât de curajos. Este vorba de “Gospel Fără Bariere”, care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii. Acesta cuprinde un atelier de muzică gospel şi trei concerte.

Proiectul demarează sâmbătă, cu repetiţiile de la Liceul “Nikolaus Lenau”, care se ţin între orele 10.00-18.00. Primul concert are loc seara, de la ora 20.00, la Azilul de Noapte, iar duminică la prânz, de la ora 14.00, va avea loc cel de-al doilea, în Penitenciarul Timişoara. Aceste evenimente sunt deschise doar celor care stau la azil, respectiv, la închisoare. Ultimul concert însă va fi pentru public, iar acesta va avea loc duminică, de la ora 19.00, la Sala Barocă a Muzeului de Artă.

"Credem că muzica poate dizolva bariere sociale şi ne poate duce dincolo de prejudecăţi şi de judecată. Noi încercăm să contribuim la respectul dintre oameni şi să aducem bucurie reciprocă prin muzica gospel. La azil, la penitenciar sau la palat muzica aduce aceeaşi bucurie în suflet şi fiecare om are dreptul şi nevoia de a se bucura de frumos", ne-a declarat dirijorul Dominic Samuel Fritz, preşedintele Asociaţiei Timişoara Gospel Project.

Participarea la  Gospel Fără Bariere este liberă, nu implică niciun cost, dar înscrierea este obligatorie şi presupune prezenţa la întregul program al celor două zile. Sunt acceptaţi persoane între 15-99 de ani, care doreşte să cânte. Nu se fac audiţii şi nu se cere experienţă muzicală.

Minunea germanului Dominic S. Fritz: un cor de gospel de o sută de oameni construit în șapte zile


Timişoara Gospel Project 2012, un succes: suma record strânsă la concertul caritabil va fi donată

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite