Faţa chinuită a copiiilor abandonaţi de părinţi ca să muncească în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Cismaș
Monica Cismaș

Cazul fetiţei care s-a înfometat de dorul mamei şi a murit fără ca familia să fie lângă ea atrage un semnal de alarmă din partea psihologilor. "În orice moment mai poate apărea un asemenea caz. Părinţii muncesc pentru copilaşi, dar uită să îi iubească în perioada în care lipsesc", e de părere Diana Tohaci, psiholog.

image

Monica Cizmaș, o fetiţă de 12 ani, a murit pe patul de spital după ce nu a mâncat doi ani, ca semn de protest faţă de faptul că mama a părăsit-o. Cristina Negrea, cea care i-a dat naştere Monicăi, a plecat la muncă în străinătate, iar în perioada în care a lipsit, fiica ei a ajuns să respire şi să fie hrănită printr-un tub.

În perioada în care mama a lipsit, fetiţa a fost vizitată odată la câteva luni doar de bunică. Revenită în ţară, mama şi-a vizitat fiica ultima oară în urmă cu trei luni.

image

Mama dă vina pentru moartea fetiţei pe medici, pe care îi acuză că au refuzat să o salveze pe Cristina. Învinuită este şi bunica, Cristina Negrea declarând că "nu am crezut că fiica mea e în spital. Am crezut că mă sună bunica ei doar ca să îmi ceară bani. Credeam că se foloseşte de scuza ca Monica e în spital ca să îi trimit ei bani", a spus Cristina Negrea.

Mama fetei care a murit pentru că a refuzat să mănânce: „Nu a murit de dorul meu. Nu sunt eu vinovată“

Povestea fetiţei care a murit de dorul mamei sale

UPDATE Șocant: O fetiță de 10 ani s-a stins de dorul mamei care a părăsit-o în spital. Mama spune că nu e de vină

EXCLUSIV Mamă denaturată: un copil i-a murit de foame, celălalt a fost abandonat la naştere. "Prioritar e să fac bani. Iubirea nu ţine de foame", spune mama

Cazul atrage un semnal de alarmă din partea psihologilor, care spun că, în orice moment, cazul de la Teremia Mare se poate repeta. "Majoritatea părinţilor care pleacă peste graniţă fac acest pas sub imboldul banilor. Părinţii muncesc pentru copilaşi, pentru un trai mai bun în ţară, dar uită să îi iubească în perioada în care lipsesc. Vorbind de copii, un telefon primit de la părinţi nu e un semn de iubire. Copiii au nevoie de prezenţa fizică a părinţilor. În lipsa lor se ajunge la proteste de înfometare, dispare lipsa de interes faţă de şcoală", spune psihologul Diana Tohaci.

Vedeţi mai jos o GALERIE FOTO cu Monica Cizmaş şi spitalul în care şi-a petrecut ultimele luni din viaţă.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite