UPDATE Șocant: O fetiță de 10 ani s-a stins de dorul mamei care a părăsit-o în spital. Mama spune că nu e de vină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Cizmaș, o fetiță care a fost „pasată” de la mamă la bunică și invers, s-a stins în urmă cu câteva ore, după ce, de când a părăsit-o mama, a refuzat hrana. Fetița a ajuns să cântărească aproximativ 10 kilograme! A zăcut pe patul de spital mai bine de un an de zile.

UPDATE 09:30: Poliția a demarat o anchetă în cazul Monicăi Cismaș.

" Momentan vom aştepta rezultatul necropsiei. Conform procedurilor în vigoare cercetările vor continua pentru a afla cu exactitate împrejurările în care s-a produs decesul victimei", a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Arad.

Mamă denaturată: un copil i-a murit de foame, celălalt a fost abandonat la naştere. "Prioritar e să fac bani", spune mama

UPDATE 17.20: Cristina Cismaş, mama Monicăi, spune că nu este vina ei şi că, din contră, medicii sunt vinovaţi de moartea fetiţei. „Copilul nu a murit de dorul meu, toată nebunia asta a pornit de la o simplă lipsă de calciu“, a mai spus mama.


Arad, Cristina Negrea, mama fetei care a murit de foame în spital

UPDATE 16.40: Instituţiile de stat responsabile de viaţa fetiţei se scuză. „Momentan nu am primit rezultatul anchetei administrative demarate de conducerea Spitalului Clinic Județean Arad. Oricum, în acest caz, ca și în alte cazuri mai puțin obișnuite, cerem noi anchetă. După ce vom toate datele necesare legate de fetiță, pas cu pas, vom urmări cu atenție ce s-a întâmplat și vom trimite și la Ministerul Sănătății concluzia”, a declarat Dana Negru, director coordonator al DSP Arad. Între timp, şi Colegiul Medicilor şi-a exprimat un punct de vedere.


„Spitalul declanşează o anchetă internă, în cazuri grave, şi doar în urma anchetei, dacă este cazul, suntem sesizaţi şi noi. Sau în cazul în care o rudă de gradul întâi face o plângere“, a declarat medicul Titus Ududec, şeful Colegiului Medicilor Arad. „Dacă se va dovedi a fi o scăpare a celor de la Protecţia Copilului, vom demara o anchetă“, a declarat în primă fază purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Arad, Andreea Dineţ. La puţin timp, declaraţia s-a schimbat: „Noi controlăm doar partea financiară a Protecţiei Copilului. De restul se ocupă Ministerul“, a declarat Andreea Dineţ.

Arad, Rozalia Cizmas bunica fetei care s-a înfometat până la moarte

UPDATE 16.36: Vedeţi mai jos o GALERIE FOTO cu Monica Cizmaş şi spitalul în care şi-a petrecut ultimele luni din viaţă.

image

UPDATE 16.12: Ministerul Sănătăţii nu va întreprinde nicio anchetă în cazul fetiţei care a murit prin înfometare, ne-a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al instituţiei. „Direcţia de protecţie a copilului trebuia să îi asigure un psiholog, dacă era nevoie de el, aceasta nu este treaba instituţiilor sanitare”, a declarat Oana Grigore.

Monica Cismaș

Un caz ce a reușit să îi impresioneze până la lacrimi pe angajații și conducerea Spitalului Județean Arad s-a finalizat tragic în această dimineață. Monica Cizmaș, fetița ce avea numai 10 ani, a ajuns în grija medicilor arădeni de mai bine de șase luni. Se afla în stare extrem de gravă, însă, de câte ori mama sa venea în vizită, starea micuței paciente se îmbunătățea miraculos. Nepăsarea femeii care i-a dat viață a adus-o pe fetiță pe patul de spital și, astăzi, a băgat-o în mormânt.

Mama fetei care a murit pentru că a refuzat să mănânce: „Nu a murit de dorul meu. Nu sunt eu vinovată“

Psihologul Daniela Gheorghe: „Fetiţa putea fi salvată dacă se apela la un profesionist”

Andreea Marin Bănică despre cazul fetiţei moarte prin înfometare: „Este revoltător şi trist“

Povestea fetiţei care a murit de dorul mamei sale

UPDATE Șocant: O fetiță de 10 ani s-a stins de dorul mamei care a părăsit-o în spital. Mama spune că nu e de vină

După cazul fetiţei care s-a înfometat până a murit, Ministerul Muncii modifică legislaţia privind protecţia copilului

Poliţiştii au început o anchetă în cazul fetei care s-a înfometat de dorul mamei

Doi ani petrecuţi în spitale

Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, micuţa a fost internată în primă fază la spitalul Luis Ţurcanu din Timişoara, apoi s-a realizat un transfer intraspitalicesc şi Monica a ajuns la Arad. Fusese lăsată de mamă în grija bunicii, care are domiciliul în comuna Teremia Mare din Timiş. „Fetiţa era încadrată cu grad de handicap. Mama a vizitat-o o singură dată în spital în Arad. Nu este atât de simplu, colegii mei au făcut tot ce se putea face pentru acest copil, au căutat-o pe mamă. Nu se va face nicio anchetă mai departe", a declarat Angelica Stana, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Medicii sunt şocaţi

„Este un caz şocant, de o gravitate deosebită, care ar trebui să tragă un semnal de alarmă tuturor părinţilor. Medicii au făcut toate eforturile să o ţină în viaţă şi nu s-a pus problema de cheltuieli", a declarat Bogdan Totolici, managerul Spitalului Judeţean Arad. „Fetiţa a făcut o boală psihică pe fondul problemelor în familie, motivul principal fiind că a plecat în străinătate. de atunci, fetiţa a refuzat să mănânce. era anorexică, practic refuzul fetiţei de a se hrăni reprezenta o formă de protest vizavi de atitudinea mamei de a o părăsi. A ajuns într-o stare grave, organele vitale nu au putut să mai funcţioneze, în ciuda eforturilor noastre. Noi am hrănit-o artificial şi prin perfuzii. Fetiţa a ajuns la noi, în Arad, în 16 februarie. Ultima vizită a mamei a fost în luna mai", a declarat şi Teodora Olariu, director medical al Spitalului Judeţean Arad şi unul dintre medicii care au tratat-o pe fetiţă.

Vom reveni cu întreaga poveste a acestui caz dramatic.

Citiţi şi:

Generaţie „oriunde în străinătate e mai bine“

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite