Echipament medical de 500 mii de euro rugineşte la spitalul „Victor Babeş”, din cauza lipsei de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara se plânge că noua secţie de Terapie Intensivă nu poate fi funcţională, din cauza lipsei de personal. Saloanele dotate cu aparatură de sute de mii de euro stau închise, întrucât ministerul a blocat posturile de personal medical.

Directorul medical al spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş", Voichiţa Lăzureanu spune că pentru a ca noua secţie de Terapie Intensivă să fie funcţională, ar fi nevoie de doi medici, 7 asistente şi încă şapte posturi de personal auxiliar. Posturile stau însă suspendate în ordonanţa guvernului. Secţia, dotată cu echipament de ultimă generaţie, cuprinde trei saloane cu un pat şi unul cu două paturi. Aceasta a fost înfiinţată de către Ministerul Sănătăţii prin fonduri de la Banca Mondială, anul trecut, în timp ce corpul de clădire a fost renovat din fonduri ale Consiliului Judeţean Timiş.

image

Un om angajat, la şapte disponibilizaţi

„Iniţial, secţia a fost înfiinţată pentru a izola cazurile de gripă nouă care necesită intubare. Mai apoi, aceasta a devenit noua secţie de Terapie Intensivă. Vorbim despre aparatură la standarde europene - de la paturi mobile care cântăresc bolnavul, până la saltele electrice care se pot mobiliza", a explicat Voichiţa Lăzureanu. Aceasta spune că, în prezent, pacienţii de la Terapie Intensivă sunt trimişi la Spitalul Judeţean. „Cei de la Judeţean ne preiau cazurile cu forme severe care necesită intubaţie, asta printr-un acord tacit", a declarat directorul medical.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU ECHIPAMENTUL DE 500 MII EURO

Am angajat deja două asistente pentru noul compartiment, dar acestea lucrează la Boli Infecţioase. Asta pentru că, OUG 34 nu dă voie să angajezi personal medical decât dacă pleacă şapte oameni pentru un post  ", spune Maria Cerbu, managerul de la „Victor Babeş".

„Secţia ar permite tratamentul bolilor severe, precum meningite, encefalite, boli hepatice sau boli infecţioase cu terapie intensivă", a conchis Lăzureanu.

Spitalele din Timişoara sunt datoare vândute: medicamentele şi mâncarea mai vin doar pe încredere

Bătrână din Timişoara la spital după ce şi-a introdus un tub de spumă de ras în vagin

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite