Spitalele din Timişoara sunt datoare vândute: medicamentele şi mâncarea mai vin doar pe încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În situaţia în care cu greu îşi mai plătesc la timp salariaţii, spitalele din Timişoara pot rămâne în orice moment fără medicamente sau hrană pentru bolnavi. Situaţia nu este nouă, dar datoriile se adună, iar furnizorii nu iartă instituţiile de sănătate de plata unor penalizări. Unele dintre datorii sunt vechi de patru ani.

Spitalul Judeţean din Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", Spitalul Odobescu şi nu numai pot fi închise în orice moment. Managerii unităţilor medicale cu greu mai reuşesc să îşi plătească angajaţii la timp, astfel că fondurile pentru plata medicamentelor sau achiziţia hranei pentru bolnavi sunt zero. Managerii au încercat să strângă cureaua, dar planurile nu au funcţionat, astfel că în fiecare zi se adună penalizări la datoriile colosale. Singura soluţie ar fi primirea unor fonduri speciale de la minister, dar în vremuri de criză şansele sunt minime.

"Unitatea are o datorie de peste 36 milioane de lei pe care încearcă să o achite. O mare parte din datorii sunt pentru medicamente", a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara. Ca atare, multe dintre firmele cu care spitalele au contracte au ajuns să mai presteze servicii doar pe încredere, iar în orice moment activitatea poate fi suspendată. Fără hrană sau medicamente, spitalele datornice ar fi nevoite să fie închise.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite