EXCLUSIV Greşeala care poate arunca în aer ancheta din dosarul mafiei imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii celor 10 inculpaţi judecaţi pentru afaceri cu acte false caută soluţii să amâne procesul. Procurorul de caz, Angelina Tufariu, a spus că eroarea comisă de ea şi sesizată de avocaţi nu poate afecta cursul dosarului pentru că faptele celor cercetaţi există şi nu se schimbă. 

CITEŞTE ULTIMELE NOUTĂŢI DIN DOSAR: 


"Creierul" mafiei imobiliare este disperat să scape de arest și "toarnă" pe toată lumea

Ionelaş Cârpaci în procesul mafiei imobiliare: „Notarul nu a păţit nimic, eu sunt arestat. E ură de rasă”

Următorul termen din dosarul mafiei imobiliare a fost fixat pe data de 7 martie. La înfăţişările precedente avocaţii au încercat să mute procesul din oraş sau să scape de judecătorul Florin Popescu. Spre exemplu, Teodora Noţingher a depus o cerere de strămutare a procesului de la Timişoara din cauza presiunii mediatice. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis însă că dosarul trebuie judecat la Timişoara. 

La ultimul termen din proces s-a mai discutat despre posibillităţile pe care le au avocaţii ca să amâne tot mai mult procesul şi să trimită înapoi dosarul la procuror.

Eroarea procurorului

Surse judiciare importante spun că una din excepţiile invocate ar putea fi o eroare comisă de procurorul Angelina Tufariu în procesul-verbal de prezentare a materialului de urmărire penală a notarului Teodora Noţingher. Documentul de la dosar arată că procurorul a omis să speficice ziua în care a avut loc prezentarea materialului, figurând doar luna şi anul. „Poate fi invocată ca o nulitate absolută, ceea ce ar retrimite dosarul la Parchet”, au spus sursele citate. Teodora Noţingher nu a putut fi contactată pentru a spune dacă se va lega de acest detaliu sau nu. Procurorul de caz, Angelina Tufariu, susţine însă că este doar o eroare materială care nu schimbă cu nimic faptele inculpaţilor. „Este o nulitate relativă pentru care nu poate fi retrimis dosarul la Parchet”, a spus Angelina Tufariu. Afirmaţiile procurorului sunt suţinute de documentul în care Noţingher îşi recunoaşte vinovăţia. „Recunosc săvârşirea infracţiunii de neglijenţă”, a spus notarul în documentul pe care l-a semnat. 

Safta Criste vrea sa scape

În dosarul mafiei imobiliare a fost cercetat şi notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. Safta Criste a primit o rezoluţie de scoatere de sub urmărire penală şi a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei pe care a contestat-o în instanţă. Astăzi a fost un termen nou în acest dosar, dar procesul a fost amânat. 

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti

Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului

Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro

SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul

VOCEA VESTULUI Cum îşi pierd unii vremea

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite