"Creierul" mafiei imobiliare este disperat să scape de arest și "toarnă" pe toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul mafiei imobiliare devine din ce în ce mai interesant, iar jocurile de culise, tot mai multe. Francisc Kelemen, considerat „creierul” afacerilor ilegale, a pregătit o nouă declaraţie în care îl „toarnă” pe prietenul său, Manuel Comşa.

Colaborarea dintre Francisc Kelemen şi procurori merge strună. Dacă la început, Kelemen nu stătea la discuţii cu anchetatorii şi era chiar arogant cu procurorul Angelina Tufariu, acesta şi-a schimbat atitudinea şi cooperează perfect cu organele de anchetă. Imediat după ce expertiza a demonstrat că Francisc Kelemen este autorul dispoziţiilor false de retrocedare, Kelemen şi-a recunoscut faptele şi l-a oferit „pe tavă” pe Ionelaş Cârpaci, despre care a spus că a fost iniţiatorul şi beneficiarul falsurilor. Mărturia depusă de Kelemen în dosar i-a adus simpatia procurorului, care îl susţine pentru eliberare.

Libertate cu orice preţ

Judecătorul Florin Popescu nu s-a lăsat însă impresionat şi de fiecare dată a decis să-i păstreze pe Cârpaci, Kelemen şi Barabas Pal în arest. Noua lege a micii reforme din Justiţie îi permite lui Francisc Kelemen să beneficieze de clemenţă din partea instanţei dacă îşi recunoaşte faptele şi dacă se recuperează prejudiciul. „Feri” este singurul care se foloseşte de această prevedere a legii şi a început să vorbească.

Cercetat într-un alt dosar cu falsuri, Kelemen le-a „oferit” procurorilor un funcţionar din primărie, pe care l-a acuzat de corupţie, iar dosarul a fost declinat la DNA. De asemenea, la unul din termenele procesului, Kelemen şi-a recunoscut în faţa judecătorului faptele, dar le-a pus pe seama naivităţii şi imaturităţii sale.

Încă o persoană „turnată”

Pentru că judecătorul Curţii de Apel Timişoara, Florin Popescu, nu-l elibera sub nicio formă, Kelemen a scos din mânecă încă un as şi a depus în instanţă o nouă declaraţie în care „turna” pe cineva. Declaraţia lui Kelemen nu a fost acceptată de judecător, dar „creierul mafiei imobiliare” are ocazia să îşi susţină poziţia când procesul se judecă pe fond. Surse judiciare care au reuşit să vadă declaraţia au spus că persoana incriminată de Kelemen este Manuel Comşa, prieten al acestuia şi consilier juridic la mai multe firme ale lui Francisc Kelemen.

În afacerea terenurilor cu acte false, Comşa era „cărăuşul” documentelor, el fiind cel care a mers la Cadastru cu documentele primite de la Kelemen. Deşi iniţial a declarat că „în niciun moment nu i-am comunicat lui Comşa Manuel că doresc să intabulez o dispoziţie de restituire falsă cu documentaţie cadastrală falsă”, Francisc Kelemen şi-a schimbat poziţia şi susţine că Manuel Comşa l-a ajutat activ la realizarea falsurilor.

Kelemen minte când mă acuză pe mine. Raportul de expertiză arată clar că el este autorul falsurilor.

Manuel Comşa, Inculpat "turnat" de Kelemen

240 de zile au trecut de la arestarea lui Kelemen

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite