EXCLUSIV Final de anchetă în dosarul „mansarda”. Ioan Cojocari nu are emoţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul Ioan Cojocari a făcut cerere să fie anchetat de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel, însă a fost refuzat
Secretarul Ioan Cojocari a făcut cerere să fie anchetat de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel, însă a fost refuzat

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a fost cercetat penal într-un dosar în care a fost acuzat că refuză să elibereze o autorizaţie de construcţie pentru un constructor de mansarde. Procurorul de caz a terminat cercetările şi urmează să dea o soluţie.

Scandalul „mansarda” a izbucnit la începutul acestui an, când Teofil Drugărin (foto jos), un constructor de mansarde din Timişoara a făcut plângere penală împotriva secretarului, acuzându-l că refuză să-i elibereze autorizaţie de construcţie. Drugărin reclama că Ioan Cojocari a refuzat să-i dea autorizaţie pe aceleaşi documente pe care altădată i-a eliberat.

Citeşte şi:

Poliţia cere judecarea secretarului Primăriei Timişoara pentru abuz în serviciu: Ioan Cojocari, la mâna procurorilor

Dosarul penal al juristului-şef din Primăria Timişoara se trage de la mansardă

Dosarul „mansarda” scoate la iveală falsuri grosolane

image

„Soluţie temeinică şi legală”

Dosarul a ajuns în cercetări la Dan Păuleţ, un procuror tânăr de la Parchetul Judecătoriei Timişoara. Procurorul de caz a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” ca a finalizat ancheta urmând să dea o soluţie. „În perioada următoare se va da o soluţie temeinică şi legală”, a fost singura declaraţie a procurorului Dan Păuleţ. Întrebat despre situaţia sa din acest dosar, secretarul Ioan Cojocari a spus că mai mult ca sigur a fost scos de sub urmărire penală. „S-a terminat. Mai mult ca sigur o să se dea scoaterea de sub urmărire penală pentru că altfel m-ar fi chemat să îmi prezinte materialul”, a spus Cojocari, care aşteaptă să i se prezinte soluţia procurorului. Secretarul a spus că nu poate fi acuzat de abuz pentru că a fost mai permisiv până la un moment dat şi a aplicat legea.

A fugit de procurorul tânăr

Imediat după începerea cercetărilor, Ioan Cojocari a depus o cerere prin care a cerut să scape de tânărul procuror şi să fie cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, anchetatori care îi cercetează pe poliţişti, avocaţi, notari sau executori judecătoreşti. Procurorii de la Curtea de Apel l-au refuzat pe Cojocari şi îl lasă pe mâna procurorului de care a fugit. „S-a hotărât să nu fie preluat dosarul”, a spus atunci purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Camelia Miculescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite