EXCLUSIV „Creierul” mafiei imobiliare, anchetat de DNA după ce a „înviat” o bătrână moartă de 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francisc Kelemen, arestat în dosarul mafiei imobiliare, împreună cu Ionelaş Cârpaci, a ajuns pe mâna procurorilor anticorupţie. Kelemen este cercetat într-un dosar în care a pus mâna pe mai multe terenuri de pe strada Eneas, folosind acte false. Dosarul a fost în cercetări la Parchetul Curţii de Apel, dar a fost declinat la DNA.

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul
Afacerile cu acte false de pe strada Ştefan cel Mare şi Romulus nu sunt singurele în care a fost implicat Francisc Kelemen. Acesta a ajuns pe mâna procurorilor şi pentru nişte terenuri luate cu acte false pe strada Eneas. În acest caz, Kelemen a reuşit „performanţa” să o învie pe fosta proprietară a terenurilor, Girnth Bianca, moartă în 1986. Mai exact, printr-o procură falsă, bătrâna îl împuternicea, la 20 de ani după moarte, pe un ungur folosit de Kelemen ca intermediar. Documentul figurează întocmit la un notar din Ungaria care neagă vehement autenticitatea procurii. „Vă anunţ că  nu am întocmit niciun document notarial pentru Girnth Bianca. Semnătura de pe împuternicire nu a fost dată de mine, nici ştampila nu este folosită de mine. Împuternicirea nu satisface regulile dreptului maghiar, nici formal, nici ca şi conţinut”, arată notarul maghiar într-o adresă trimisă procurorilor. VEZI AICI ÎNTREAGA POVESTE

AUDIO Notarul Teodora Noţingher vorbeşte despre legăturile cu mafia imobiliară: „I-am făcut trei acte acestui individ”

Falsuri autentificate de Teodora Noţingher



EXCLUSIV Notarul care a ajutat mafia imobiliră să "învie" o bătrână moartă de 20 de ani
Cu împuternicirea falsificată în mână „pionul” maghiar, Junaska Istvan, a vândut terenurile lui Francisc Kelemen. Tranzacţia, bazată pe documentul fals, s-a realizat la notarul Teodora Noţingher, trimisă în judecată şi în „lotul Ionelaş”. „I-am făcut trei acte acestui individ. Nu este clientul meu. Nu i-am făcut eu toate actele. La mine sunt făcute doar trei contracte din care unul este cu credit bancar”, a explicat Teodora Noţingher relaţia cu Kelemen. În acest dosar Noţingher, care a fost cercetată de procurorul Marius Chiru, a scăpat cu o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Şmecherul Kelemen şi notarul Teodora Noţingher, o nouă legătură

Kelemen, trimis la DNA


La începutul anchetei, Francisc Kelemen figura ca păgubit, ulterior fiind transformat în învinuit. Dosarul lui Kelemen a ajuns tot pe mâna procurorului Marius Chiru, care a făcut cercetările, dar şi-a declinat competenţa. „În timpul cercetărilor a fost denunţată o faptă de corupţie, iar dosarul a fost declinat la DNA”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Camelia Ungur-Miculescu.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite