Detalii şocante despre austriacul care ucis un poliţist maghiar: a fost dezarmat de un civil care venea la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incident la Apatfalva
Incident la Apatfalva

Austriacul care a călcat cu Hummerul un ofiţer de poliţie în oraşul de graniţă Apatfalva a fost dezarmat de un localnic din Mako, care se îndrepta la prietenii săi din Arad

Cetăţeanul din Mako, care nu a dorit să îşi decline identitatea de frica unor răzbunări din partea prietenilor austricului Thomas B. (care are 28 de dosare penale în Austria, printre care şi un atac armat), a povestit jurnalişilor de la Delmagyar, ce s-a întâmplat săptămâna trecută, în localitatea de la graniţa maghiaro-română de la Apatfalva. Acesta a ajuns întâmplător acolo, aflându-se în drum spre România.

„Mă îndreptam cu maşina spre Arad, la nişte prieteni. La Apatfalva am observat că în mijlocul drumului se află un motocicletă de poliţie cu girofarul pornit. În partea stângă era un poliţist la pământ. Am crezut că a fost un accident, iar poliţistul a căzut de pe motocicletă. După ce m-am apropiat am văzut un Hummer, iar în interior un bărbat care urla cu un cuţit în mână”, şi-a început povestea bărbatul.



GALERIE FOTO SURSA: www.delmagyar.hu


Acesta s-a oprit din drum şi a asistat cum celălalt ofiţer de poliţie a scos pistolul şi a tras două-trei focuri în uşa Hummerului. S-a dat jos din maşină în acelaşi moment în care austriacul a decis să coboare din Hummer.

Omul s-a năpustit cu cuţitul asupra poliţistului şi în urma luptei a reuşit să pună mâna pe pistolul ofiţerului. Nu am avut timp să mă gândesc. Am ştiut că trebuie să ajut. Am fugit spre austriac şi alături de poliţist am început să ne luptăm cu el. Am ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului, la 15 metri de locul unde se afla Hummerul. Am reuşit să îl lovesc peste mână, iar pistolul a căzut pe jos. În acest timp a rămas cu cuţitul, cu care a încercat de mai multe ori să ne înjughie. Poliţistul a ridicat arma şi a tras un foc de avertizare, dar pentru că austriacul a continuat să fie violent a tras două gloanţe la picioare. Chiar dacă s-a prăbuşit, acesta a mai scos din geacă un cuţut şi a fost nevoie de intervenţia încă unui poliţist care a ajuns acolo, pentru a-l putea încătuşa. În buzunare mai avea o grămadă de cuţite”, a povestit martorul.



Bărbatul care sărit în ajutorul poliţiştilor a mai declarat că austriacul era incredibil de puternic, dar în acelaşi timp făcea spume la gură.

Thomas B. era drogat, medicii legişti constatând că acesta a consumat opium şi morfină.

Incident la Apatfalva
CLIIMA20121012 0008 1 jpeg

Ce s-a întâmplat în apropierea graniţei

Austriacul se afla într-un convoi de patru maşini de teren Hummer, din Germania, venind dintr-o expediţie off-road din România. Aceştia au intrat în Ungaria pe la Nădlac, iar la puţin timp au fost opriţi de radar, pentru depăşirea vitezei.

Şoferii nu au oprit la semnalizare, au lovit maşina poliţiei, şi şi-au continuat drumul, urmăriţi de doi ofiţeri pe motociclete. La 10 kilometri de graniţă, în localitatea Apatfalva, Thomas B., de 34 de ani, a dat cu maşina intenţionat peste unul din poliţişti, care a murit la spital.

Thomas B., care a fost în România de mai multe ori, a fost împuşcat de un alt ofiţer de poliţie, după ce iniţial s-a dat o luptă în care a participat şi civilul din Mako. Austriacul a fost internat iniţial la Spitalul Universitar din Szeged, iar apoi a fost transferat la spitalul penitenciarului din oraş, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă.

Austriacul care a ucis un poliţist maghiar este un tip deosebit de periculos: a participat în trecut la un atac armat

Un şofer de Hummer din Austria a omorât un poliţist maghiar la graniţa cu România FOTO


Şmecherul cu Hummer care a omorât un poliţist maghiar a fost la plimbare în România



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite