Denunţătorul vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara, autorul unui carnagiu în care au murit trei tineri FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iacob Chişărău, consilier judeţean în Caraş-Severin, s-a aflat anul trecut, în mai, în atenţia opiniei publice după ce a provocat un accident teribil pe drumul care leagă România de Serbia. Fostul primar al oraşului Moldova Nouă şi al grupului Moldomin se grăbea la un chef şi a lovit o maşină în care se aflau trei tineri. După aproape un an şi numeroase expertize fără finalitate, dosarul lui Chişărău nu a ajuns pe rolul

La începutul lunii mai, o nouă tragedie pe şosea a zguduit Vestul ţării. Trei tineri au pierit nevinovaţi pe drumul dintre România şi Serbia, spulberaţi de Touaregul puternic şi grăbit al lui Iacob Chişărău, în vârstă de 62 de ani, consilier judeţean şi fost primar al oraşului Moldova Nouă. Potrivit anchetatorilor, Chişărău se grăbea la petrecerea fiicei sale, care îşi sărbătorewa ziua de naştere. El a apăsat prea tare pedala de acceleraţie şi a intrat într-o maşină care venea, regulamentar, din sens opus. Accidentul a avut loc pe DN 59, pe podul dintre localităţile Şag şi Pădureni, din judeţul Timiş. Citeşte mai multe detalii despre accident aici!


CLICK PE POZE PENTRU IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI (nerecomandate persoanelor sensibile)

image

Din cercetările preliminare efectuate la faţa locului, poliţiştii au concluzionat că vina aparţine şoferului maşinii de lux, pe care falimentara SC Moldomin şi-a permis s-o achiziţioneze cu banii jos. Iacob Chişărău a administrat oraşul de pe malul Dunării în calitate de primar, în perioada 1996-2000. Odată cu încheierea mandatului la primărie, a revenit la Moldomin în scaunul de director general. A găsit-o într-o situaţie delicată, iar acum societatea se află în lichidare. Din 2008, Iacob Chişărău este şi consilier judeţean în Caraş-Severin.

UPDATE Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, acuzat de DNA de luare de mită

Iniţial, Chişărău nu şi-a asumat vina producerii accidentului după ce a constatat că maşina pe care a lovit-o era distrusă în totalitate. Le-a spus martorilor că sora sa s-ar fi aflat la volan. Probele strânse de poliţişti l-au determinat în cele din urmă să recunoască faptul că el ar trebui să aibă pe conştiinţă trei morţi şi un rănit grav.

Declaraţia de avere a vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara,anchetat de DNA pentru luare de mită: salariu de peste 10.000 de lei lunar

Cine erau victimele accidentului
Un singur tânăr a ieşit viu dintre fiarele contorsioante ale Opelului lovit violent de maşina de lux a directorului de la Moldomin. Ceilalţi trei, şoferul Romeo Turcea, pasagerul din dreapta, Bienvenue N'zemba, şi unul dintre ocupanţii banchetei din spate, Caius Bălteanu, n-au avut nicio şansă. Află povestea victimelor aici!

Şpaga de 50.000 de euro de la Curtea de Apel Timişoara, sigilată într-un birou notarial. De ce întârzie percheziţia?

Bienvenue-Marcel N'zemba era în primul an la Universitatea de Vest din Timişoara, unde studia economia şi afacerile. Destinul a fost crud şi pentru Caius Bălteanu (20 de ani). Era student la Politehnica din Timişoara. El nu a pornit la drum de la bun început cu ceilalţi pasageri. Tânărul a ieşit la ocazie, pe Calea Şagului, ca să ajungă acasă, la Reşiţa.



Cu câteva ore înainte, fratele lui i-a spus să nu facă autostopul pentru că va veni la Timişoara. În drum spre el, tânărul a oprit pe drumul ce leagă Reşiţa de Timişoara deoarece circulaţia era blocată din cauza unui accident. De curiozitate s-a îndreptat spre locul tragediei, unde a fost şocat să afle că una dintre victime este chiar fratele său. Mihai Romeo Turcea, şoferul Opelului, avea numai 25 de ani, dar era un inginer apreciat. Află cum s-a tergiversat ancheta în cazul lui Iacob Chişărău!

image

Încă nejudecat
Chişărău a cerut până acum numeroase expertize, ira procesul pentru accidentul de anul trecut nici măcar nu a început. Interesantă este una dintre declaraţiile avocatului lui Chişărău, dată anul trecut la scurt timp după accident. „Domnul Chişărău nu îşi aminteşte ceea ce s-a întâmplat. A încercat să ia legătura cu familiile victimelor, însă în cea mai mare discreţie pentru că ceea ce s-a scris în presă despre încercarea noastră de a-l ajuta pe tânărul care a rămas în viaţă, Vicenţiu Tamaş a fost cu totul ireal. Noi l-am ajutat, pentru că era firesc să ne îndreptăm atenţia asupra tânărului rămas în viaţă, ca să suravieţuiască.  În niciun caz nu a fost vorba de alocarea unei sume de bani care să îl facă să îşi schimbe declaraţia. De altfel, singura lui declaraţie este prima pe care a dat-o", a spus Vlad Manoilă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite