Expertiză criminalistică pentru accidentul provocat de consilierul judeţean, Iacob Chişărău, care a omorât trei studenţi reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au cerut încă de la bun început efectuarea unei expertize criminalistice care să elucideze împrejurările în care s-a petrecut accidentul de la Pădureni, în care au murit trei studenţi reşiţeni. Jeepul consilierului judeţean, director la Moldomin Moldova Nouă, Iacob Chişărău, a intrat pe contrasens şi a băgat trei oameni în pământ, iar pe al patrulea, pentru mult timp, în spital.

Ancheta în cazul accidentului de la Pădureni este încă în derulare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Potrivit avocaţilor celor două părţi, ancheta este una de amploare, care cere o analiză exactă şi detaliată a celor care s-au petrecut în tragica zi de mai. „Ancheta e în derulare, acesta este intervalul de timp ca ea să fie efectuată riguros.


Bien, în mijlocul prietenilor

Procurorul a cerut încă de la bun început efectuarea unei expertize criminalistice, care este acum în plină desfăşurare. Aceasta va stabili cu exactitate cine este vinovat şi, dacă accidentul, putea fi evitat”, spune Vlad Hosu, avocatul familiilor victimelor.Acesta a adăugat că lucrurile sunt destul de clare încă de pe acum, însă expertiza trebuie să ateste părerile care există acum. „Ancheta trebuie făcută, deşi este o etapă dureroasă în viaţa oricărui om. Este vorba despre copii şi fraţi decedaţi.

image


Vicențiu Tamaș a fentat moartea. Salută de pe patul de spital

Oricum, indiferent care ar fi apărările, cauza accidentului şi a morţii tinerilor este clară”, a adăugat avocatul familiilor celor trei studenţi care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului. Expertiza criminalistă constă, de fapt, în reproducerea electronică, dar ştiinţifică a accidentului, astfel că va veni cu lămuriri suplimentare.
 
Autorul faptei este liber
Dacă avocatul Vlad Hosu speră ca în cel mult la finele anului expertiza să fie gata şi procesul să ajungă pe rolul instanţei de judecată, consilierul judeţean Iacob Chişărău îşi vede în continuare de viaţă. Acesta respectă cu rigurozitate prezenţa în sala de plen, la data în care au loc şedinţele miniparlamentului cărăşen. În ce priveşte poziţia lui faţă de accident, spune că nu îşi aminteşte nimic.

image


Iacob Chișărău este acuzat de ucidere din culpă.

image

„Domnul Chişărău nu îşi aminteşte ceea ce s-a întâmplat. A încercat să ia legătura cu familiile victimelor, însă în cea mai mare discreţie pentru că ceea ce s-a scris în presă despre încercarea noastră de a-l ajuta pe tânărul care a rămas în viaţă, Vicenţiu Tamaş a fost cu totul ireal. Noi l-am ajutat, pentru că era firesc să ne îndreptăm atenţia asupra tânărului rămas în viaţă, ca să suravieţuiască.

În niciun caz nu a fost vorba de alocarea unei sume de bani care să îl facă să îşi schimbe declaraţia. De altfel, singura lui declaraţie este prima pe care a dat-o”, a spus Vlad Manoilă, avocatul consilierului Iacob Chişărău. Potrivit declaraţiei tânărului care a supravieţuit accidentului, Iacob Chişărău nu ar fi încercat să depăşească o altă maşină pentru că nu se afla niciun autoturism în faţa lui. 

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI



„Vom avea o strategie de apărare pe care, momentan, nu o putem divulga, însă vă pot asigura de faptul că nu vom încerca să o ducem în direcţia în care să îi scoatem vinovaţi de accident pe cei trei tineri”, a subliniat Vlad Manoilă.  

Procesul în acest caz nu a ajuns încă pe rolul instanţei. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla până la finele acestui an.

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite