S-a grăbit la chef şi a omorât trei tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iacob Chişărău (61 de ani), consilier judeţean în Caraş-Severin, a provocat un adevărat carnaj pe drumul care leagă România de Serbia. Şoferul vinovat a susţinut iniţial că la volan se afla sora sa. Pus în faţa dovezilor, a recunoscut că rula cu viteză şi că a depăşit pe linia continuă.

Alte trei cruci vor apărea pe marginea unui drum din Banat după ce, vineri seară, fostul primar al oraşului Moldova Nouă, în prezent consilier judeţean de Caraş-Severin şi director al minei de cupru Moldomin, s-a grăbit mult prea tare pentru a sărbători ziua de naştere a fiicei sale. În plus, un al patrulea tânăr se află în stare gravă pe patul de spital.

VOCEA BANATULUI
Criminali în serie, la volan şi în Justiţie

Goana Touaregului pe care Iacob Chişărău îl conducea spre Timişoara s-a terminat fulgerător, pe DN 59, pe podul dintre localităţile Şag şi Pădureni, din judeţul Timiş, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism ce rula regulamentar din sens opus. Bilanţul accidentului este tragic: trei persoane, toate până în 25 de ani, şi-au pierdut viaţa, iar o a patra se luptă pentru supravieţuire într-un spital din Timişoara.

Depăşire nepermisă

Iacob Chişărău (61 de ani) este consilier judeţean



Din cercetările preliminare efectuate la faţa locului, poliţiştii au concluzionat că vina aparţine şoferului maşinii de lux, pe care falimentara SC Moldomin şi-a permis s-o achiziţioneze cu banii jos. Iacob Chişărău (61 de ani) a administrat oraşul de pe malul Dunării în calitate de primar, în perioada 1996-2000. Odată cu încheierea mandatului la primărie, a revenit la Moldomin în scaunul de director general. A găsit-o într-o situaţie delicată, iar acum societatea se află în lichidare. Din 2008, Iacob Chişărău este şi consilier judeţean în Caraş-Severin.

Potrivit cunoscuţilor, nu este genul de om care, ajuns în funcţii importante, să iasă în evidenţă prin vile sau maşini de lux. Gestul său imediat de după accident a fost însă surprinzător şi ridică serioase semne de întrebare cu privire la moralitatea sa. Chişărău nu şi-a asumat vina producerii accidentului după ce a constatat că maşina pe care a lovit-o era distrusă în totalitate. Le-a spus martorilor că sora sa s-ar fi aflat la volan.

image


CLICK PE POZE PENTRU IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI (nerecomandate persoanelor sensibile)

Probele strânse de poliţişti l-au determinat în cele din urmă să recunoască faptul că el ar trebui să aibă pe conştiinţă trei morţi şi un rănit grav. Chişărău nu figurează în evidenţele Poliţiei ca fiind vitezoman sau că ar fi comis alte abateri de la regimul de circulaţie. Vineri seară însă a efectuat o depăşire neregulamentară, în ciuda faptului că linia continuă cu care e marcat drumul interzice astfel de manevre.

image

CITEŞTE ŞI:

Vicenţiu Tamaş este supravieţuitorul carnagiului provocat de consilierul judeţean, Iacob Chişărău

Martorii carnagiului de la Birda depun mărturie. Hauptman ia bursă de merit

Consilierul judeţean Iacob Chişărău riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare (UPDATE)

„Accidentul a fost soldat cu şase victime, dintre care trei au decedat. Din primele verificări a rezultat că una dintre cauzele producerii accidentului o reprezintă faptul că unul dintre şoferi a intrat cu maşina pe contrasens, lovindu-se frontal cu celălalt autoturism, care circula regulamentar", a arătat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, subinspector Mădălina Mezdrea.

Câteva vânătăi

Iacob Chişărău riscă să se aleagă cu dosar penal pentru ucidere din culpă, infracţiune pe care legea penală o pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Numărul mare al victimelor ar putea duce la aplicarea unui spor, astfel că, maximul pedepsei este de opt ani.

Iacob Chişărău şi sora sa, care se afla pe scaunul din dreapta, nu au necesitat internarea. Consilierul judeţean a părăsit spitatul la câteva ore după ce a ajuns la „Urgenţe". „Pacientul a suferit policontuzii în urma accidentului rutier. I s-a făcut şi o ecografie şi i s-a recoltat sânge pentru alcoolemie. Nu a fost nevoie de internarea lui şi a părăsit spitalul", au spus medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Morţi în condiţii asemănătoare

Tot pe acelaşi drum s-a înregistrat cel mai grav accident de pe şoselele din Banat în ultimul deceniu. La 7 iulie 2009, pe raza localităţii Birda, şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui impact frontal dintre două maşini, iar alte două au stat luni în şir în spital. Şoferul vinovat de tragedie, Claudiu Hauptmann, un tânăr de 19 ani, a gonit cu 160 de km/h pe o ploaie torenţială, iar acum răspunde în faţa legii pentru ucidere din culpă, la Judecătoria Deta.

Drumurile morţii din Banat

Câteva drumuri din banat sunt recunoscute ca fiind cele mai sângeroase, din cauza numărului mare de accidente rutiere soldate cu morţi: DN 59 Reşiţa-Timişoara, DN 58 Reşiţa-Caransebeş, Drumul European 70 între Caransebeş şi Băile Herculane şi DN 69 Arad -Timişoara. Calitatea asfaltului, ceva mai bună decât pe majoritatea drumurilor din ţară, îi determină pe şoferi să calce mult prea tare acceleraţia. Poliţiştii fac des filtre pe aceste drumuri şi aplică zeci de sancţiuni, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Doar Alex Tamaş a supravieţuit

Alex Tamaş a suferit multiple leziuni şi fracturi

Un singur tânăr a ieşit viu dintre fiarele contorsioante ale Opelului lovit violent de maşina de lux a directorului de la Moldomin. Ceilalţi trei, şoferul Romeo Turcea, pasagerul din dreapta, Bienvenue N'zemba, şi unul dintre ocupanţii banchetei din spate, Caius Bălteanu, n-au avut nicio şansă.

Student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara, Alex Vicenţiu Tamaş se întorcea în seara de vineri la Reşiţa. N-a mai ajuns, deoarece, în aceleaşi momente, consilierul judeţean de Caraş-Severin,
Iacob Chişărău, se grăbea mult prea tare. Vicenţiu Tamaş a ajuns pe patul de spital cu multiple leziuni şi fracturi, dar se va face bine, spun doctorii.

Bienvenue-Marcel N'zemba era în primul an la Universitatea de Vest din Timişoara, unde studia economia şi afacerile. Destinul a fost crud şi pentru Caius Bălteanu (20 de ani). Era student la Politehnica din Timişoara. El nu a pornit la drum de la bun început cu ceilalţi pasageri. Tânărul a ieşit la ocazie, pe Calea Şagului, ca să ajungă acasă, la Reşiţa.

Cu câteva ore înainte, fratele lui i-a spus să nu facă autostopul pentru că va veni la Timişoara. În drum spre el, tânărul a oprit pe drumul ce leagă Reşiţa de Timişoara deoarece circulaţia era blocată din cauza unui accident. De curiozitate s-a îndreptat spre locul tragediei, unde a fost şocat să afle că una dintre victime este chiar fratele său. Mihai Romeo Turcea, şoferul Opelului, avea numai 25 de ani, dar era un inginer apreciat.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite