Martorii carnagiului de la Birda depun mărturie. Hauptman ia bursă de merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care Claudiu Hauptmann este judecat pentru ucidere din culpă a ajuns la al zecelea termen. Tânărul învinuit pentru decesul a nu mai puţin de şase persoane a ajuns pentru prima dată în faţa magistraţilor Judecătoriei Deta la 15 iunie 2010.

Procesul deschis pe numele lui Claudiu Hauptmann în urma celui mai grav accident petrecut în ultimul deceniu pe şoselele din Banat îşi consumă astăzi un nou termen. În faţa magistraţilor Judecătoriei Deta sunt aşteptaţi astăzi, pe lângă inculpat şi părţile civile, trei martori propuşi de familiile victimelor.

Este al cincilea termen în care martorii propuşi în rechizitoriu de către procurori sau propuşi instanţei de către părţile civile vin să depună mărturie cu privire la cele întâmplate în după-amiaza de 7 iulie 2009 pe drumul ce leagă Timişoara de Reşiţa.

Există însă şi martori care vin să confirme în faţa instanţei faptul că familiile victimelor nu mai sunt bune de nimic, că au suferit şi suferă în continuare sau cât de greu le este micuţilor rămaşi orfani.

Şi-a refăcut viaţa
Tânărul nu pare deloc apăsat după ce a băgat şase oameni în pământ pentru că s-a crezut buricul pământului şi a gonit cu 160 de kilometri pe oră în condiţiile unei ploi torenţiale. S-a pus repede pe picioare într-un spital din Timişoara şi s-a grăbit să-şi trăiască viaţa. A găsit puterea termine cu bine Liceul Diaconovici Tietz şi a intrat pe un loc fruntaş la Ingineria Sudurii, la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa.

În urma impactului devastator cu Daewoo-ul care venea din sens opus, Hauptmann nu a uitat doar împrejurările în care s-a produs accidentul, aşa cum a susţinut în faţa instanţei, ci a uitat-o şi pe Adelina, iubita sa. Cel puţin aşa susţine o rudă a fostei majorete de la UCMR. „Nu ştiu dacă trecuseră şase luni de la accident şi el era la chef, cu altă fată”, a spus o rudă a Adelinei Ardelean.

În tot acest timp, magistraţii de la Judecătoria Deta întârzie să dea sentinţa în procesul aflat pe rol. „Acest derbedeu trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut. Ne-a luat tot ce aveam”, a spus Ion Roşian, tatăl uneia dintre victime. „Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat, nimeni nu şi-a dorit asta şi trebuie să lăsăm justiţia să-şi facă treaba. Băiatul îşi vede de viaţa lui. Ce vreţi să fac, să-l ţin numai în casă?”, şi-a apărat fiul, Doru Hauptmann.

Hauptmann are bursă de merit
Tânărul judecat pentru ucidere din culpă este student în anul I la Ingineria Sudurii, la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, şi a încheiat primul semestru cu media 9.75. Datorită notelor foarte bune, Claudiu Hauptmann este răsplătit cu o bursă de merit. Colegii de facultate şi profesorii care predau la Ingineria Sudurii spun despre el că este un tip foarte deştept.

„Este un caz pe rol, eu cred în actul de justiţie şi, dacă fiul meu e vinovat, va plăti”, Doru Hauptmann, tatăl inculpatului.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite