EXCLUSIV Cum să te plimbi cu heroină de 700.000 de euro fără probleme prin graniţele României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Nakov a mers cu un Volkswagen „tapiţat" cu drogurile mafiei bulgăreşti prin Serbia şi Bulgaria, spun procurorii. Nicolae Nakov, translator, a ieşit din ţară cu maşina plină cu heroină de 700.000 de euro, spun procurorii.

EXCLUSIV Căţeaua Poliţiei, scoasă "ţap ispăşitor" pentru heroina-cadou de 700.000 de euro ratată de procurorii antitero

Translatorul Nicolae Nakov, de 44 de ani, a fost timp de şase luni, fără să ştie, proprietarul a opt kilograme de heroină, al cărei preţ de piaţă este estimat de poliţişti la 700.000 de euro. Cele 15 cărămizi de heroină erau ascunse în cele două portiere din spate ale automobilului şi în bordul maşinii. Nakov a folosit maşina în perioada mai - noiembrie 2009. Potrivit procurorului de caz, care i-a dat maşina lui Nakov în baza unui proces verbal, translatorul a părăsit ţara cu maşina plină de droguri şi s-a plimbat cu ea prin Serbia şi Bulgaria.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU TRAFICANŢII DE HEROINĂ ŞI MAŞINA

„Chiar Nakov mi-a spus că s-a plimbat în afara ţării. Eu când i-am dat maşina, după ce poliţiştii au controlat-o şi nu au găsit nimic, nu am dat-o în consemn la frontieră, deoarece eram convins că nu mai sunt droguri la bord", a declarat procurorul Codrin Matei, de la DIICOT Arad. „M-am plimbat mult cu automobilul. Nu mai reţin exact câţi kilometri, dar m-am plimbat mult", a declarat Nicolae Nakov reporterilor Adevărul de Seară Timişoara. „Eu am primit maşina pe baza unui proces-verbal de la procurorii DIICOT. I-am întrebat de mai multe ori dacă este totul în regulă cu maşina. Ei au spus că da şi am avut încredere în ei. Dacă ştiam ce e înăuntru, nici nu mă atingeam de maşină. Dacă mă găsea cineva, cine mă credea că nu-i heroina mea?", a mai declarat Nicolae Nakov.

CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI FABULOASA POVESTE A ARĂDEANULUI CARE A PRIMIT CADOU 8 KILOGRAME DE HEROINĂ

Droguri în dar

Nicolae Nakov, care este singurul translator de limbă bulgară acreditat de Ministerul Justiţie din zona de Vest, a fost chemat de poliţişti şi procurori să-i ajute să se înţeleagă cu doi cărăuşi de droguri prinşi cu Volkswagenul Passat la Vama Nădlac, în mai 2009. Poliţiştii de frontieră au găsit atunci patru kilograme de heroină (estimată la 350.000 de euro) sub picioarele pasagerului din faţă. Procurorii DIICOT nu au făcut bucăţi maşina, ca să găsească toate drogurile. Maşina lor a fost predată de poliţişti translatorului Nicolae Nakov în mai 2009, imediat după arestarea cărăuşilor.

El a ţinut-o parcată în faţa casei, în localitatea arădeană Şemlac şi s-a plimbat cu ea liniştit şase luni, până în noiembrie 2009. Atunci, procurorii au primit o informaţie că în maşină mai sunt opt kilograme de heroină.
Procurorul şef al Biroului Teritorial Timişoara al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism spune că nimeni nu a fost sancţionat. „Nu a fost sancţionat cineva. Eu din câte ştiu maşina a fost dată în consemn la frontieră şi nu s-a întâmplat nimic rău, am găsit drogurile până la urmă", a declarat Mircea Andreş, procurorul şef al DIICOT pe zona de vest.



Cum au ajuns drogurile în România

image

Şoferul maşinii, Emil Tihomirov, de 27 de ani şi pasagerul, Myumyum Myumyum, de 26 de ani, cărăuşii au intrat din Bulgaria în România cu maşina ticsită cu droguri fără probleme pe la Vama Giurgiu. Apoi au tranzitat toată România, până la Vama Nădlac, Germania fiind destinaţia finală a drogurilor. Şoferul, Emil Tihomirov, susţine că a cumpărat maşina de la un necunoscut, care i-a ameninţat familia cu moartea dacă nu merge cu maşina în Germania. „Copilotul său", Myumyum Myumyum, la picioarele căruia au fost găsite primele patru kilograme de heroină, spune că a fost la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite