EXCLUSIV Căţeaua Poliţiei, scoasă "ţap ispăşitor" pentru heroina-cadou de 700.000 de euro ratată de procurorii antitero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căţeaua antidrog a Poliţiei de Frontieră Arad este scoasă vinovată pentru că nu a găsit opt kilograme heroină într-o maşină pe care procurorii antitero au făcut-o cadou cu tot cu droguri unui arădean, după ce au verificat-o împreună cu poliţiştii. Procurorii nu îşi asumă vina că au ratat captura de droguri, iar poliţiştii de frontieră care au lucrat la caz nu mai sunt de găsit, căci au fost toţi avansaţi la Crimă Or

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU TRAFICANŢII DE HEROINĂ ŞI MAŞINA

Câinele antidrog Leya, al Poliţiei de Frontieră Arad, cu „atribuţii" pentru depistarea drogurilor a ajuns să fie singura pe lista de suspecţi care pot fi traşi la răspundere, pentru că procurorii şi poliţiştii de frontieră au ratat o captură de opt kilograme de heroină. Poliţiştii au găsit patru kilograme de droguri în maşina condusă de doi bulgari, în mai 2009, în timp ce încercau să treacă graniţa prin Vama Nădlac. Poliţiştii de frontieră au verificat apoi maşina într-un atelier auto, împreună cu câinele antidrog, însă nu găsit alte opt kilograme de heroină, ascunse în portieră şi în motorul maşinii. Procurorii au dat maşina unui translator, care s-a plimbat cu drogurile în maşină timp de şase luni, până când alţi procurori au aflat că în maşină mai sunt droguri.

Procurorul: "Era şi un câine antidrog pe acolo care nu a găsit nimic"

Procurorul DIICOT Arad, care a făcut ancheta când au fost descoperite primele patru kilograme de heroină şi s-a ocupat de anchetă nu se consideră vinovat că nu a găsit celelalte opt kilograme de heroină şi că a dat maşina unui civil, care s-a plimbat liniştit cu Volskwagenul "tapiţat" cu droguri. „Procurorul niciodată nu are atribuţii să desfacă maşini. Este exclusiv responsabilitatea poliţiei. Şi din câte îmi aduc eu aminte a fost acolo şi un câine antidrog, a fost şi un specialist inginer. Eu am dispus efectuarea percheziţiei asupra autoturismului. S-au găsit primele patru kilograme. Legea spune că se dispune confiscarea maşinii dacă are locaşuri special amenajate ori heroina a fost descoperită în partea dreapta faţă. Operaţiunea de  control era atribuţia exclusivă a poliţistului, a specialistului, era ceva inginer, plus a câinelui antidrog. Nu vreau să spun că poliţiştii sunt vinovaţi, departe de mine acest gând", a spus procurorul Codrin Matei.

Procurorul şef: "Subordonatul meu nu are nici vină"


Şeful său, Mircea Andreş, procurorul Biroului Teritorial Timişoara al DIICOT, nu a dat nicio sancţiune pentru că maşina a fost dată cu tot cu droguri unui cetăţean. „Maşina a fost la un service şi de la poliţie şi un inginer şi nu au găsit-o nimic. Au căutat peste tot şi în bările de la maşină, dar nu am găsit nimic.  Verificările au fost făcute cu cei de la Poliţia de Frontieră. Eu spun că procurorul meu nu are nicio vină. Ce putea să facă el în afară de faptul să dispună să se facă controlul. Nu e obligaţia procurorului să stea acolo să desfacă maşina. Dacă îi dau informaţia poliţistului, nu e normal să stau zece ore lângă el. Procurorul dă o ordonanţă şi deleagă poliţistul să facă controlul. Acum ştiţi cum e, în munca noastră e posibil mai apară şi situaţii de genul acesta. Acuma nu trebuie să... Normal... Nu e normal...Adică nu e normal să apară. Dar mai există şi excepţii. Apoi după şase luni am avut noi informaţii şi am făcut maşina bucăţi şi am găsit şi restul de droguri.", a declarat procurorul şef Mircea Andreş pentru reporterii Adevărul de Seară Timişoara.

Şi căţeluşa are un "alibi"


Poliţiştii de frontieră arădeni care au făcut controlul automobilului sunt de negăsit, deoarece au fost transferaţi la Serviciul de Crimă Organizată Arad, după o restructurare a instituţiei. Singura care rămâne în "bătaia puştii", după cum spun procurorii, este căţeluşa antidrog Leya. Patrupedul este acoperit de colegi, cum a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, după ce am cerut un punct de vedere asupra acestui caz. "Nu deţin informaţii că la controlul maşinii să fi participar câinele antidrog. Noi am depistat maşina în vamă, dar procurorii au făcut verificările ulterioare. Din câte ştiu eu, câinele antidrog nu a participat la control", a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad. 

CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI FABULOASA POVESTE A ARĂDEANULUI CARE A PRIMIT CADOU 8 KILOGRAME DE HEROINĂ

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite