EXCLUSIV Arădeanul care a primit cadou heroină de 700.000 de euro de la procurorii antitero şi Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădeanul Nicolae Nakov, de 44 de ani, s-a plimbat timp de şase luni cu un Volkswagen Passat „tapiţat" cu heroina mafiei bulgăreşti care trebuia să ajungă în Germania. Maşina cu marfa de 700.000 de euro, adusă în ţară de traficanţi de droguri din Bulgaria, a primit-o în dar de la poliţiştii şi procurorii arădeni de la DIICOT.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU TRAFICANŢII DE HEROINĂ ŞI MAŞINA

EXCLUSIV Poliţistul timişorean care a făcut puşcărie aiurea a primit "bacşiş" de 15.000 de euro de la Curtea Supremă

Translatorul Nicolae Nakov a fost timp de şase luni, fără să ştie, proprietarul a opt kilograme de heroină, al cărui preţ de piaţă este estimat de poliţişti la 700.000 de euro. Cele 15 cărămizi de heroină erau ascunse în cele două portiere din spate ale automobilului şi în bordul maşinii. Nakov a folosit maşina în perioada mai - noiembrie 2009. „Eu am primit maşina pe baza unui proces-verbal de la procurorii DIICOT. I-am întrebat de mai multe ori dacă este totul în regulă cu maşina. Ei au spus că da şi am avut încredere în ei. Am circulat mult cu automobilul. Dacă ştiam ce e înăuntru, nici nu mă atingeam de maşină. Dacă mă găsea cineva deveneam fără să ştiu traficant de droguri. Cine mă credea că nu-i heroina mea?", a spus Nicolae Nakov pentru reporterii Adevărul de Seară Timişoara.

EXCLUSIV 600 de euro/lună - taxa de protecţie la Poliţie pentru o firmă cu probleme

Cum primeşti heroină de la poliţişti şi procurori

Drogurile au ajuns la Nicolae Nakov din cauza incompetenţei poliţiştilor arădeni şi a procurorilor DIICOT. Nakov, care este singurul translator de limbă bulgară din zona de Vest, a fost chemat de anchetatori să-i ajute să se înţeleagă cu doi cărăuşi de droguri prinşi cu Volkswagenul Passat la Vama Nădlac, în mai 2009. Poliţiştii de frontieră au găsit atunci patru kilograme de heroină (estimate la 350.000 de euro) sub picioarele pasagerului din faţă, disimulate în caroseria maşinii (foto jos).



Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat pe bossul mafiei ţigăneşti la Curtea Supremă

Drogurile mafiei bulgăreşti predate "la cheie"

Procurorii antitero s-au mulţumit cu această captură şi nu au făcut bucăţi maşina, ca să găsească toate drogurile, deşi legea le permitea acest lucru. Şoferul maşinii, Emil Tihomirov, de 27 de ani şi pasagerul, Myumyum Myumyum, de 26 de ani (foto jos), au păstrat tăcerea. Ei au fost judecaţi şi condamnaţi la 15 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri, fiind acum încarceraţi la Penitenciarul Arad. Cărăuşii au intrat din Bulgaria cu maşina ticsită cu droguri fără probleme pe la Vama Giurgiu, au tranzitat România şi destinaţia finală era Germania.


image
image

EXCLUSIV Poliţistul care lua şpagă în numele judecătorilor: „3.000 de euro, 20 de litri de ţuică de pere şi 15 kile de salam"

Drogurile erau "parcate" în faţa casei

Maşina lor a fost predată de poliţişti translatorului Nicolae Nakov în mai 2009, imediat după arestarea cărăuşilor. El a ţinut-o parcată în faţa casei, în localitatea arădeană Şemlac şi s-a plimbat cu ea liniştit şase luni, până în noiembrie 2009. Atunci procurorii timişoreni au primit informaţia că în maşină mai sunt opt kilograme de heroină şi s-au dus să bată în poarta arădeanului. „Prin modelul cum s-au aranjat drogurile în autoturism intenţia inculpaţilor a fost ca să lase undeva mai la suprafaţă o cantitate de droguri, iar cea mai mare parte să fie ascunsă în locuri foarte greu accesibile care e posibil să nu fie găsite de cei care caută în autoturism", a notat în rechizitoriu procurorul timişorean care a găsit cea de-a doua tranşă de droguri, încercând să scuze cumva incompentenţa poliţiştilor şi procurorilor din Arad care au lăsat în maşină cele opt kilograme de heroină.

RĂMÂI PE timisoara.adevarul.ro CA SĂ CITEŞTI O ANCHETĂ COMPLETĂ DESPRE POLIŢIŞTII ŞI PROCURORII CARE AU DAT HEROINA

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite