Cornelia Corescu rămâne în arest. Instanţa a decis că şi Vasile Medeşan i se alătură! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a judecat recursul depus de avocaţii Corneliei Corescu, astfel încât aceasta să fie lăsată în libertate. Avocaţii au depus mai multe acte care o caracterizează moral pe şefa ITM Timiş. Procurorul DNA a declarat că PDL Timiş ştia de donaţia ce urma să fie făcută de patronul firmei de construţii şantajat.

UPDATE, ORA 16.30

Curtea de Apel Timişoara a decis că şefa ITM Timiş rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile, iar Vasile Medişan, complicele ei, va ajunge  în arestul Poliţiei Timiş pentru 29 de zile.

UPDATE, ora 14.30 Procurorul DNA a declarat la recurs că PDL Timiş ştia că persoana şantajată de Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan urma să depună o donaţie consistentă. "Vasile Medeşan a fost iniţiatorul şi catalizatorul tranzacţiei. Fiecare dintre acuzaţi a acţionat pe propriul palier. Vasile Medeşan a făcut tot ce se putea ca înţelegerea să meargă până la capăt. Cei de la partid ştiau der donaţie", a spus reprezentantul DNA.

DNA a cerut aplicarea unui tratament egal pentru Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan, astfel încât amândoi să ajungă în arest. "Cei doi au acţionat prudent şi conspirat, ocult, departe de şedinţele de partid", a mai spus reprezentantul DNA.

Avocatul lui Vasile Medeşan a susţinut că inculpatul pe care îl reprezintă "nu poate să fie considerat pericol social. Lăsarea lui în libertate dovedeşte prezumţia de nevinovăţie. Clientul meu a şi renunţat la paşaport, tocmai ca să arate că e de bună credinţă. Cel mai important e că Medeşan Vasile are 100 de angajaţi cărora trebuie să le achite salariul, iar reţinerea lui ar crea probleme în asigurarea salariilor".

Avocatul Corneliei Corescu le-a spus judecătorilor că nu există niciun motiv ca şefa ITM Timiş să fie arestată pentru 29 de zile, mai ales că în momentul arestării, mandatul de reţinere expirase. "Cornelia Corescu are studii superioare, are o familie şi până acum nu a mai avut antecedente penale", a spus avocatul Adrian Fanu-Moca. La dosar au fost depuse mai multe caracterizări morale ale Corneliei Corescu. Caracterizările au fost făcute de mai mulţi reprezentanţi ai Bisericii Baptiste. "Vreau să fiu lăsată lângă familia mea şi să am grijă de nevoiaşi", a spus Cornelia Corescu.

Instanţa s-a retras la deliberare la ora 15. Verdictul va fi dat peste două ore.

UPDATE, ora 11.30 Cornelia Corescu a ajuns în instanţă şi speră să îi convingă pe magistraţi să admită să fie cercetată  în stare de libertate.

Cornelia Corescu, una dintre cele mai importante membre de partid ale filialei locale, va încerca să îi convingă pe judecătorii Curţii de Apel Timişoara că nu reprezintă niciun pericol, astfel încât ea să poată  să fie cercetată în stare de libertate. Şefa ITM Timiş a fost arestată joi seara pentru 29 de zile.

EXCLUSIV PDL s-a lepădat de Cornelia Corescu. "Am suspendat-o că nu avem cum să o excludem. A fost unanimitate", spune deputatul Alin Popoviciu

Cum strânge PDL taxa de protecţie. Vezi cum funcţiona caracatiţa şantajului, condusă de şefa ITM Timiş, membră de partid

În dosarul "bani pentru partid" mai este cercetat şi Vasile Medeşan, patron al grupului de firme "Trident" şi secretar executiv al PDL Timiş, însă acesta nu a primit mandat de arestare, el fiind cercetat în stare de libertate, însă cu interdicţia de părăsire a Timişoarei. DNA au cerut reexaminarea deciziei instanţei în cazul lui Vasile Medeşan.

Cornelia Corescu nu a comentat acuzaţiile

GALERIE FOTO: REŢINERI ÎN DOSARUL "BANI PENTRU PARTID"

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a afla decizia Curţii de Apel Timişoara!

   

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite