EXCLUSIV PDL s-a lepădat de Cornelia Corescu. "Am suspendat-o că nu avem cum să o excludem. A fost unanimitate", spune deputatul Alin Popoviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Corescu folosea Inspectorarul Teritorial de Muncă Timiş ca să colecteze donaţii pentru PDL
Cornelia Corescu folosea Inspectorarul Teritorial de Muncă Timiş ca să colecteze donaţii pentru PDL

PDL a ajuns să o suspende pe şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Cornelia Corescu, în urma dosarului "bani pentru partid", în care s-a arătat modul în care partidul de guvernământ a obţinut bani prin presiuni.

"Am suspendat-o că nu avem cum să o excludem. A fost unanimitate de voturi. Nimeni nu i-a sărit în apărare. Partidul nostru are încredere în justiţie, dar până la pronunţarea unei sentinţe definitive trebuie să ne apărăm imaginea. Mita şi presiunile nu ne sunt caracteristice", a spus deputatul Alin Popoviciu.

Decizia de suspendare a Corneliei Corescu a fost luată de Biroul Permanent Judeţean al PDL Timiş. Vasile Medeşan, secretar executiv al filialei judeţene, care este anchetat în acelaşi dosar, s-a autosuspendat din partid, dar a refuzat să facă comentarii.

"Doamna Cornelia Corescu a fost suspendată din PDL Timiş. Ea nu deţinea nicio funcţie de conducere, ci era o simplă membră. În acest moment, ea şi-a pierdut apartenenţa politică", a spus Oana Gaita, purtătoarea de cuvânt a PDL Timiş.

Se voia senator în 2008 şi secretar de stat în 2010

Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş a fost la un pas de avansare înainte de izbucnirea acestui scandal. Ea a fost demisă în 2007 de ministru Paul Păcurariu, după luni întregi de scandal continuu în instituţie, însă a atacat în instanţă măsura şi a obţinut suspendarea deciziei şi repunerea în funcţie. În 2008, când a şi candidat pentru fotoliul de senator PDL, directoarea ITM Timiş a fost reclamată la Parchet de Federaţia sindicală Cartel Alfa, sub acuzaţia că a făcut presiuni asupra subalternilor pentru a demisiona din sindicat.

Citeşte şi blogul jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Da pentru Roşia Montană! România incompetentă are nevoie de banii din aur GALERIE FOTO

   

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite