Românii care au ajuns la Polul Sud, pe schiuri, sunt blocaţi acolo din cauza urgiei zăpezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coco Galescu și Romeo Dunca alături de  Jens Stoltenberg (din mijloc), premierul Norvegiei
Coco Galescu și Romeo Dunca alături de Jens Stoltenberg (din mijloc), premierul Norvegiei

Bănățenii  ar fi trebuit să fie astăzi acasă, după programul stabilit înainte de plecarea în expediția de cucerire a Polului Sud, la 100 de ani de la descoperirea echipajului condus de norvegianul Roald Amundsen.

Alpinistul cărășean Cogo Galescu și miliardarul timișorean Romeo Dunca au fost nevoiți să rămână la baza Amundsen-Scott din cauza vremii nefavorabile. “Suntem în continuare blocați, aici la Polul Sud. Dormim de aproape trei săptămâni în cort, la -35 de grade și nu ne dorim decât să ajungem într-un loc mai călduros. Încă nu știm cu exactitate când va veni primul avion, cu care putem pleca de aici”. Acesta a fost ultimul mesaj trimis de Coco Galescu pentru jurnalul online.



GALERIE FOTO


Au luat urma lui Amundsen


După două săptămâni de mers pe schiuri, prin ger și zăpadă, Coco Galescu și Romeo Dunca au ajuns la Polul Sud, pe 13 decembrie, alături de un echipaj norvegian, la care s-au mai alăturat temerari din Africa de Sud, Anglia și Elveția. Ultimii kilometri a fost străbătut cu ei și de Primul Ministru Norvegian, Jens Stoltenberg, care a ținut să marcheze astfel un secol de la reușita conaționalului său. “La baza de cercetare Scott-Amundsen am ciocnit un pahar de șampanie în cinstea reușitei noastre și la aniversarea a 100 de ani de la cucerirea Polului Sud”, a transmis Galescu.

Din echipajul norvegian cu care Coco Galescu și Romeu Dunca au călătorit a făcut parte și legendarul Vegard Ulvang, considerat unul din cei mai mari schior din Norvegia. Ulvang, în vârstă de 48 de ani, a fost de trei ori campion Olimpic la schi fond, cucerind și două medalii de argint și un bronz.

Din păcate, din cauza ceții și a vântului, avionul care urma să îi transporte către baza Union Glacer din zona arctică, românii au pierdut toate celelate legături aeriene care să îi ducă în țară în timp util.

Citiți și:

Coco Galescu și Romeo Dunca la Polul Sud: "Steagul flutură falnic la împlinirea a 100 de ani de la cucerirea celui mai sudic punct al Pământului"

PREMIERĂ ROMÂNEASCĂ: Romeo Dunca și Coco Galescu au ajuns la Polul Sud, pe schiuri

Expediție românescă la Polul Sud Expediție românescă la Polul Sud Expediție românescă la Polul Sud

Românii de la Polul Sud, ameninţaţi de foame GALERIE FOTO

Expediţie bănățeană la Polul Sud: "Avem de urcat 3.000 de metri, la -40 grade Celsius, pe furtună şi viscol"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite