PREMIERĂ ROMÂNEASCĂ: Romeo Dunca și Coco Galescu au ajuns la Polul Sud, pe schiuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Dunca și Cornel Galescu au dus tricolorul în cel mai sudic loc de pe Planetă
Romeo Dunca și Cornel Galescu au dus tricolorul în cel mai sudic loc de pe Planetă

Omul de afaceri Romeo Dunca și alpinistul Cornel Galescu au făcut parte dintr-o expediție internațională cu ocazia celor 100 de ani de la cucerirea lui Amundsen

Final de aventură pentru bănățenii Romeo Dunca și Cornel (Coco) Galescu, care au luat urma norvegianului Roald Amundsen, primul om care a ajuns la Polul Sud, pe 14 decembrie 1911. Cei doi au atins cel mai sudic loc de pe planetă marți seara, alături de o expediție internațională din care au mai făcut parte 16 norvegieni, cât și temerari din Africa de Sud, Anglia și Elveția.



GALERIE FOTO



Ultimii zece kilometri au fost străbătuți pe schiuri și de premierul Norvegiei, care a ținut să marcheze astfel centenarul. Cu toții au ajuns la stația de pe platoul de 3.000 de metri, unde a avut loc un jubileu pe tema expediție.

Avem un drapel românesc cu noi și suntem mândrii că putem să îl arborăm. Am plecat acum două săptămâni, a fost o cursa care nu prevedea nimic neașteptat, dar după câteva zile unul dintre coechipieri a avut probleme. Scopul nostru este acum împlinit. Avem imagini video, avem mâncare”, a declarat Cornel Galescu prin satelit, pentru Realitatea TV.

Romeo Dunca și Cornel Galescu Urmeaza urmează zboare de la Polul Sud cu un avion mic, la Punta Arenas, iar de acolo vor urma zborurile înapoi spre țară.

Citiți și:

Românii de la Polul Sud, ameninţaţi de foame GALERIE FOTO

Expediție românescă la Polul Sud Expediție românescă la Polul Sud Expediție românescă la Polul Sud
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite