Cazul "Marian Cozma". Sârbul Uros Vilovski a povestit procurorilor cum a fost ucis handbalistul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul în cazul "Marian Cozma" este în plină desfăşurare (hirado.hu)
Procesul în cazul "Marian Cozma" este în plină desfăşurare (hirado.hu)

Procesul în cazul uciderii handbalistului Marian Cozma a fost reluat la tribunalul regional din Veszprem. Procurorii au în faţă şapte persoane acuzate printre altele de omor şi lovituri cauzatoare de moarte.

La ultima înfăţişare, instanţa l-a ascultat pe martorul Uros Vilovski, internaţional sârb şi jucător al echipei MKB Veszprem. “În aceea noapte, în discoteca de la subsol, mai mulţi chelioşi ţigani l-au atacat pe Marian Cozma fără niciun avertisment. Am încercat să îl ajut şi am luat scaunul din mâna unuia dintre agresori care se pregătea să lovească cu obiectul”, şi-a început declaraţia Uros Vilovski (foto).



Handbalistul sârb a povestit apoi judecătorului că a încercat să îl convingă pe Marian Cozma să părăsească locul. “Pe stradă, Marian Cozma m-a ocolit, trecut pe lângă mine şi s-a ciocnit cu <bărbatul cu tricoul cu stele> (Raffael Sandor, principalul acuzat), iar în zonă au apărut alţi doi-trei musculoşi care au început să-l lovească pe Cozma”, spus martorul.

Marian Cozma trăieşte în inimile celor din Veszprem

Lovit în cap chiar dacă era inconştient

În câteva secundă, Vilovski a putut să vadă cum Marian Cozma cade fără răsuflare. “A căzut ca o cârpă şi nu se mai mişcă. Apoi am auzit un zgomot ciudat şi am văzut cum un alt sportiv, sârbul Zerko Sesum cade pe beton, lângă Cozma”, a adăugat handbalistul. În acele momente, a avut impresia că şi conaţionalul său a murit. “Doamne Sfinte, şi Sesum a murit”, mi-a trecut prin cap. Zarko Sesum a fost lovit cu piciorul în cap de către acuzatul Nemeth Gyozo.



Uros Vilovski a povesiti că unul din atacatori l-a lovit cu piciorul în cap şi Marian Cozma, chiar dacă acesta era deja întins la pământ, nemişcat. Acesta, (recoscut ca fiind Sztojka Ivan), a pornit apoi spre el în gardă de boxer. “În acel moment au mai ieşit alţi cîţiva oameni din club, astfel că am încercat să fug. Au fugit după mine o bună bucată de drum, dar nu m-au ajuns”, a spus Vilovski.

Uros Vilovski
Poliţia din Veszprem

L-a dus la spital pe Ivan Pesici

Sportivul fugărit a revenit în câteva minute în zona localului Patriota, unde s-a întâlnit cu coechipierul său, croatul Ivan Pesici, care era plin de sânge. “Mi-a spus că a fost înjughiat în zona rinichilor. L-am dus direct la spital”, a mai povestit Vilovski.



Uros Vilovski a precizat că înainte de izbucnirea scandalului, Raffael Sandor s-a aflat mereu în jurul lui Marian Cozma, în club. “Este omul care a stricat afară adu pistolul!”, a adăugat acesta. La întrebarea avocaţilor, Uros Vilovski a răspuns: “Dacă am fi fugit când Marian Cozma a ajuns pe stradă, poate că ar fi fost evitat conflictul. Eu nu o să am linişte până nu se rezolvă acest caz şi până nu se află de ce i-au făcut acest lucru lui Marian”, a încheiat Uros Vilovski.

Ucigaşul lui Marian Cozma, în faţa Justiţiei!

image

Audieri cu uşile închise

După audierea lui Uros Vilovski, procurorul a cerut audierea cu uşile închise a trei martori, care au cerut protecţie. Martorul cu pseodonimul NNG3, o femeie, a declarat că în aceea seară “au intrat în club mai multe persoane cu feţe dubioase, care au insultat clienţii, pe câţiva chiar i-au lovit”. Aceasta spune că Raffael Sandor l-a urmărit pe Marian Cozma pe scara de ieşire din club, dar acesta a fost însoţit de mai mulţi “ţigani chelioşi”.

Un alt martor, NNG5, care se afla la geamul de la etaj al localului a povestit: “Un bărbat înalt, cu tricou în dungi a fost atacat şi lovit de mai multe persoane. Dintr-o dată, acesta a căzut ca un sac. Chiar dacă era nemişcat, a mai fost lovit cu piciorul în cap, după care atacatorii au început să fugă după o altă persoană (n.r. după Uros Vilovski), încercând să-l înjunghie cu un cuţit, dar au ratat ţinta”.

Următoarea înfăţişare în cazul Marian Cozma va avea loc pe data de 6 decembrie.

Reamintim că Marian Cozma, jucătorul clubului MKB Veszprem şi al naţionalei României a fost ucis pe 8 februarie, în faţa localului Patriota. Veniţi în ajutorul său, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesici au fost răniţi grav. Primul a fost înjunghiat în rinichi, iar celalălalt a primit o lovitură cu piciorul în faţă.

Mai citiţi:

VIDEO Monument în memoria handbalistului Marian Cozma, la Veszprem

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite