VIDEO Monument în memoria handbalistului Marian Cozma, la Veszprem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu câteva zile înainte de a comemora unui an de la moartea lui Marian Cozma, în faţa sălii Veszprem Arena a fost montat soclul monumentului realizat în amintirea handbalistului român.

Monumentul înalt de 2,5 metri a fost realizat din granit de sculptorul Gabor Minya, un mare iubitor de handbal care s-a oferit să doneze lucrarea Fan Clubului MKB Veszprem. "Când a avut loc tragedia am fost foarte afectat. Am spus atunci că sunt dispus să ajut cu ce pot. Sunt un iubitor al handbalului şi am plătit tot din banii mei. Am donat monumentul Fac Clubului MKB Veszprem”, a spus Gabor Minya, pentru site-ul echipei MKB Veszprem. Pentru realizarea monumentului a fost nevoie de 140 de kilograme de granit special din India. Soclul a fost montat, ieri, cu ajutorul pompierilor din Veszprem. 



Pe soclul va fi montat bustul lui Marian Cozma, realita din bronz, de către sculptorul Mihaly Gabor. Acesta are un metru şi îl reprezintă pe Cozma cu mingea de handbal în mână. Inaugurarea monumentului va avea loc la Veszprem, pe data de 6 februarie.

Ancheta se află pe final

Poliţia din Veszprem are 27 de suspecţi, 14 fiind în stare de arest. Trei dintre cei reţinuţi sunt acuzaţi de crimă, doi pentru complictate, iar ceilalţi pentru vandalism şi distrugeri. Ancheta, care se derulează de aproape un an, se apropie de final. Surse judiciare din Ungaria susţin că deznodământul se va afla în primul trimestaru al anului 2010.

Ancheta a fost îngreunată pentru că procurorul general din Veszprem a aşteptat zece luni până să primească rezultatele expertizei de la Institutul de Cercetări Penale. Institutul a examinat 249 de persoane, însă raportul de analiză este încă în desfăşurare. Anchetatorii susţin că pentru decizia finală mai au nevoie de câteva teste şi demonstraţii. 



Au fost audiate 699 de martori, 50 de la faţa locului şi 420 de persoane au fost aduse pentru recunoaşterea persoanelor. Interogarea suspecţilor şi a martorilor nu au fost încă finalizate.

Tragedia de la Veszprem

Marian Cozma a fost omorât în noaptea de 8 februarie 2009, în urma unei altercaţii în clubul Patriota, din Veszprem, unde handbalistul sărbătoarea naşterera copilului unuia dintre colegii săi. Sportivii au fost atacaţi de un de un grup de aproximativ 30 de ţigani. În primă fază, Cozma a fost înjughiat în rinichi, iar după ce a ieşit în stradă a fost ucis cu alte două lovituri de cuţit, unul nimerindu-l în inimă. Croatul Ivan Pesici a fost şi el înjughiat, iar medicii au fost nevoiţi să-i extirpe un rinichi. Sârbul Zarko Sesum au fost aproape să îşi piardă vederea după o livitură la cap. 

Moartea lui Marian Cozma a unit milioane de suflete
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite