CUTREMURĂTOR: Drama unei fetiţe care suferă de o formă rară de cancer, o boală a măduvei osoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evelina Calin
Evelina Calin

O familie din Timişoara trăieşte o dramă sfâşietoare după ce fetiţa de şapte ani a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer. Din momentul în care a fost pus diagnosticul părinţii au început o luptă contracronometru cu boala. 

Citeşte şi:
CARACTER Iubeşte ţara care a condamnat-o la moarte. Vezi care sunt motivele!

Încă o victimă a sistemului medical: „Dacă ai bani, trăieşti, dacă nu, eşti sortit pieirii”

„Este cumplit de greu să descriu lupta pe care o duce fetiţa mea cu boala care a fost descoperită în luna martie a acestui an”
, începe Marius Călin, tatăl fetei, povestea dramatică prin care trece familia sa. Potrivit tatălui, în data de cinci martie, seara, în timp ce spăla fetiţa a observat o uşoară umflătură în partea antebraţului drept. Cu toate că nu prezenta nicio urmă de lovitură, la atingere, fetiţa se plângea de durere. „A doua zi dimineaţa ne-am dus cu fetiţa la spital şi, în urma radiografiei, medicii ne-au spus că există o problemă la antebraţul drept, fără a ne spune exact despre ce este vorba. Văzând filmul am observat că osul fetiţei era foarte subţiat şi malformat. Era vorba de o tumoare”, povesteşte Marius Călin. Trei zile mai târziu, micuţa Evelina era operată pentru prelevarea probelor necesare biopsiei. 



CLICK PE POZE PENTU GALERIE FOTO CU EVELINA

Evelina Calin

Diagnostic crunt: 25 la sută şanse la viaţă

În urma analizelor efectuate la Bucureşti şi Timişoara, diagnosticul a picat ca un trăsnet pentru părinţi. Evelina a fost diagnosticată cu Sarcom Ewing, o formă rară de cancer, o boală măduvei osoase care porneşte din interior spre exterior. „Am fost transferaţi la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, unde am început tratament chimioterapeutic cu doamna conferenţiar Smaranda Arghirescu. Medicii de aici ne-au spus că avem şanse de vindecare de 25 la sută şi că suntem în faza de metastază”, a mai povestit tatăl fetei. Părinţii nu au stat pe gânduri şi au căutat soluţii şi în Italia, iar medicii de acolo i-au asigurat că medicii din România au interpretat prea dur analizele, starea fetei nu este atât de avansată, iar dacă răspunde bine la tratament sunt şanse mari de reuşită. Acelaşi lucru l-au spus şi medicii din Viena, numai că aici părinţii au fost informaţi că tratamentul va fi unul foarte dur şi de lungă durată. „Am ales să facem operaţia şi şedinţele de chimioterapie post-operatorie la Viena pentru că operaţia este foarte grea şi în România nu s-ar putea efectua cu aceleaşi rezultate, existând chiar şi riscul de amputare a braţului, iar şedinţele de chimioterapie post-operatorii sunt obligatorii acolo pentru ca rezultatele să fie sigure sută la sută”, a mai spus Marius Călin. 

Operaţia este foarte scumpă

Potrivit tatălui, operaţia la care va fi supusă Evelina costă aproximativ 40.000-50.000 de euro, bani de care familia nu dispune. Pentru a aduna banii în timp util, operaţia având loc în luna august, părinţii au înfiinţat Asociaţia Prinţesa Evelina, precum şi un blog, unde sunt toate detaliile şi documentele despre caz. „Evelina ştie că este bolnavă şi se agaţă de noi cu toată puterea, crezând şi aşteptând ca noi să facem totul, pentru ca ea să fie bine. Îi suntem alături în fiecare clipă şi fiecare zâmbet de-al nostru este o rază de speranţă în sufletul ei, iar fiecare zâmbet al ei este o speranţă în sufletul nostru, deşi tot mai rar şi mai greu ne zâmbeşte”, a mai spus Marius Călin. 

VEZI AICI cum o poţi ajuta pe Evelina să învingă boala. 

Citeşte şi:

Condamnată să moară în România, învinge cancerul în Germania

Studenta condamnată la moarte de medicii incompetenţi: "Îmi venea să ţip! Am CANCER! Cât să mai aştept !?"

Dana Dobromir: „Am hotărât să lupt cu cancerul pentru părinţii mei. Ştiu că sunt totul pentru ei”

Vezi de ce vor părinţii să îşi opereze fiica în străinătate şi de ce nu poate fi decontată intervenţia în





cap adevarul local timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite