CARACTER Iubeşte ţara care a condamnat-o la moarte. Vezi care sunt motivele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dana Dobromir are o poveste de viaţă impresionanată. Tânăra a suferit de cancer, iar soarta ei a fost pecetluită de sistemul medical românesc, dar printr-o minune s-a vindecat în Germania. În urmă cu un an acorda un interviu pentru „Adevărul de Seară” în care arăta cât de binecuvântată a fost că a avut cancer. Acum, Dana este perfect sănătoasă şi a rămas în ţara care a condamnat-o la moarte.

Povestea Danei Dobromir începe în primăvara anului 1985, când s-a născut în localitatea cărăşeană Bozovici. Mezina unei familii de intelectuali, Dana a avut tot ce şi-a dorit şi nu a dus lipsă de nimic. „Fiind şi cea mai mică, eram răsfăţată. Eram fericită şi foarte curioasă. Îmi amintesc că dacă mama nu găsea ceva, mă întreba pe mine pentru că eu ştiam, cotrobăiam peste tot”, îşi aminteşte Dana cu umor. Tânăra a abolvit liceul Eftimie Murgu din localitate, iar mai târziu s-a înscris la Facultatea Știinţe Politice, secţia Relaţii Internaţionale şi Studii Europene de la Universitatea de Vest din Timişoara. „Am ales Relaţiile Internaţionale pentru că era singura facultate de la Vest, unde se mai dădea examen. Vroiam competiţie, nu mă încânta idea să intru pe dosare. A fost mai mult ca o provocare”, povesteşte Dana.

Momentul cel mai greu



După ce a intrat la facultate, Dana s-a adaptat perfect şi a legat prietenii adevărate cu colegii. A venit însă un moment foarte greu pentru ea, când avea dureri groaznice, suferind de o boală la care nimeni nu-I dădea de cap. După nouă luni de umblat prin spitalele din Banat, Dana a aflat de una singură, de pe Google, că suferă de cancer. În ciuda suferinţelor şi a şocului, tânăra a început o luptă contracronometru cu viaţa, a ajuns în Germania, iar prin bunăvoinţa medicilor, Dana a intrat într-un tratament în urma căruia s-a vindecat de cancer. „Deşi lumea mă numeşte pe mine puternică datorită faptului că am învins boala, meritul este în primul rând al Lui Dumnezeu şi apoi al meu, că am crezut în El, atât”, spune Dana.

Prietenii i-au fost alături



Prin toate încercările prin care a trecut, prietenii Danei s-au dovedit oameni de mare caracter şi i-au fost alături în permanenţă, organizând mai multe campanii de strângere de fonduri pentru ea. „Deşi pare că totul a trecut, în sufletul meu nu a trecut. Am rămas cu amintiri minunate. De fiecare dată când mă rog pentru mine, mă rog şi pentru ei, pentru toţi binefăcătorii mei, că aşa îi numesc. Să le dea Dumnezeu la fiecare în parte tot ce au ei trebuinţă pentru că eu, nici dacă aş mai trăi 10 vieţi, sunt convinsă că nu o să le pot întoarce binele făcut”, a spus Dana Dobromir. Ea nu uită nici acum cât a contat puţinul fiecărui prieten pentru ea. „Le mulţumesc la toţi. Am încercat să le spun şi personal, dar sunt convinsă că nu am reuşit în totalitate. Recunosc că fără ei, dar şi fără voi, presa, nu ştiu cum aş fi reuşit. Faptul că aţi avut încredere în mine, faptul că voi mă vedeaţi puternică mi-a dat şi mie putere să merg mai departe, tocmai ca să nu dezamăgesc. Poate dacă era o luptă doar a mea nu aş fi reuşit. Acum, deşi totul a trecut, în inima mea au rămas amintiri minunate”, a mai spus Dana.

A luat-o de la zero



La un an de la întoarcerea din Germania, Dana este vindecată, refăcându-şi viaţa cu aceeaşi tărie de caracter cu care a învins boala. „M-am gândit tot timpul cum să păstrez ce am dobândit.  Îmi era frică să nu greşesc prin faptele mele, prin gândurile mele. În rest am încercat să-mi menţin echilibrul din toate punctele de vedere. De fiecare dată când mă confrunt cu o problemă, mă gândesc la ce a fost, prin ce am trecut şi automat problema parcă nu mi se mai pare problemă”, a mai spus tânăra, care şi-a găsit între timp şi un loc de muncă, reuşind să treacă perfect peste greutăţile care au apăsat-o.

„Omul sfinţeşte locul”


În timpul studenţiei, Dana a fost şi în America de două ori printr-un program dedicat tinerilor. Mulţi au rămas. Avea şi ea posibilitatea, dar s-a întors de fiecare dată. „Ceva m-a atras înapoi”, mărturiseşte tânăra. Chiar dacă în România a fost dezamăgită complet şi a trecut prin experienţe greu de imaginat, dar mai ales de trăit, Dana s-a întors în România după ce s-a vindecat în Germania şi locuieşte aici. „Nu îmi place România în ideea că nu îmi place sistemul, cum merg lucrurile, altfel e o ţară superbă”, a arătat tânăra, care este o optimistă din fire şi găseşte toate motivele să rămână aici. „De aici am plecat. Simt că aparţin acestui loc şi încă mai cred că oamenii valoroşi pot schimba mersul acestei ţări. Mi-am dat seama că nu contează atât locul dacă eşti cu cine trebuie. Omul sfinţeşte locul. Chiar e valabilă această zicală”, a mai spus Dana.

Tânăra nici nu poate gândi altfel, când, după ce a fost condamnată să moară şi a suferit enorm a avut puterea să spună: „Poate sună absurd, dar eu mă bucur că am trecut prin asta pentru că am învăţat multe. Am realizat că poţi să ai de toate, încredere în tine, bani, totul şi într-o secundă să nu mai ai nimic, să pierzi totul. Mi s-au schimbat ideile despre viaţă. Ceea ce credeam eu că e important în viaţă sau ce crede fiecare tânăr că e important în viaţă se distruge într-o clipă şi atunci vezi lucrurile care contează cu adevărat. Poţi astăzi să ai de toate şi într-o secundă să ţi se ia totul”.

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite