Condamnată să moară în România, învinge cancerul în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dana Dobromir a luptat de una singură pentru a afla ce boală are. Nici măcar când a aflat diagnosticul, cancer limfatic în stadiu avansat, nu a primit o şansă de la medicii români, care i-au recomandat „o saltea tare”. Boala tinerei dă înapoi după ce a ajuns în Germania, dar tratamentul o costă 70.000 de euro.



După mai multe luni de dureri insuportabile, timp în care a fost plimbată de la Reumatologie la Fizioterapie, la băi termale şi chiar la psihiatru, pe motiv că durerile sunt închipuite, Dana Dobromir a fost diagnosticată cu o boală ucigătoare: cancer limfatic într-un stadiu avansat. „M-am luptat să aflu ce am şi nu am stat acasă să aştept un diagnostic. Am aflat, dar din păcate am aflat singură şi foarte târziu. În Germania am aflat că boala a debutat în iulie-august 2008. În noiembrie, când am început călătoria la medicii români, boala era acolo. Trebuia depistată atunci, nu un an mai târziu”, mărturiseşte Dana Dobromir.

Primul diagnostic, anemie

Drama Danei a început în urmă cu un an cu o durere la şoldul stâng. „Am mers la Spitalul Militar Timişoara unde am fost internată, timp în care mi s-au făcut două radiografii, una la bazin şi una la coloană, analize de sânge, ecografie la organele interne. Medicii mi-au spus că nu se vede nimic la radiografii şi că totul este bine”, a povestit tânăra începutul coşmarului în sistemul medical din România. Timp de 10 zile a urmat un tratament cu antiinfalamtor. Durerile au dispărut, dar la finalizarea tratamentului chinul a revenit.



Fata mărturiseşte că a mers din nou la medic, care a diagnosticat-o cu o uşoară anemie din cauza carenţei de fier. „Am urmat alt tratament cu antiinflamator şi analgezice plus 30 de zile de fier. Mi s-a spus că durerea va trece de la sine, iar dacă nu trece să fac fizioterapie, kinetoterapie sau să merg la băi termale”, a mai povestit Dana.

Alt medic i-a recomandat o „saltea tare”

După al doilea tratament durerea nu a trecut şi a urmat un nou drum la spital, de această dată la Fizioterapie, la Timişoara. „La vederea radiografiilor făcute la Spitalul Militar, doamna doctor a concluzionat că am discopatie lombară, să fac 10 zile de fizioterapie şi să investesc bani să-mi iau o saltea tare, iar până atunci dacă pot să dorm pe o scândură. O radiografie, trei medici, două păreri”, este mărturia cutremurătoare a tinerei, trimisă prin meseenger, de pe patul se spital din Germania. Directorul Spitalului Militar, Gheorghe Murariu, a spus că nu e la serviciu şi nu poate discuta telefonic cazul.

Trimisă la băi

Durerile au crescut atât de tare că Dana nu mai putea să doarmă noaptea şi a ajuns din nou la medici, chiar şi în Urgenţă. A fost trimisă „la băi”. În cele din urmă tânăra a reuşit să afle ce boală are, după ce a ajuns într-o clinică din Ungaria. Termenii medicali s-au transformat într-o informaţie de coşmar când Dana a intrat pe Internet şi a găsit explicaţiile. A urmat o luptă cu moartea, purtată într-o clinică din Germania, pe care tânăra are şanse mari să o câştige. 

Cum o puteţi ajuta pe Dana

Dana se luptă cu mult optimism cu boala într-o clinică din Germania. Părinţii fetei sunt disperaţi pentru că tratamentul este foarte scump. Tatăl fetei spune că orice ajutor, cât de mic este binevenit. Donaţiile se pot face în următoarele conturi:

Lei: RO 55 BRDE 110 SV 207 330 111 00
Euro: RO 02 BRDE 110 SV 207 331 011 00

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite