Anchetă a Comisiei Europene la Aeroportul din Timişoara. Vizat e un ajutor ilegal către Wizz Air

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Relaţia" dintre Aeroportul din Timişoara şi Wizz Air este luată la bani marunţi de către Comisie, care analizează relaţiile contractuale dintre acestea. Este vorba de un anume contract de marketing încheiat în 2008 și neplata unor taxe de aeroport în valoare de 2,6 milioane EUR, precum și reduceri suplimentare de 72 % până la 85 % la toate taxele de aeroport pentru aeronavele de mare capacitate - cu o greutate maximă la decolar

Comisia examinează acordurile încheiate între aeroportul din Timișoara și Wizz Air.CE cosideră că oferta de aeroporturi din România este mai mult decât suficientă, nefiind nevoie, astfel, de o intervenție a statului în cazul acordului aeroportul Timișoara - Wizz Air. O motivație a statului român pentru acest ajutor ar fi, susține CE, că aeroporturile regionale din România înregistrează, în general, pierderi din exploatare, care sunt acoperite anual de către stat. În acest caz, însă, ajutorul de la stat nu este permis de legislația europeană.

Balamucul de la Aeroportul Internaţional Timişoara prevesteşte falimentul

Şefii Aeroportului Timişoara au fost reduşi la tăcere ca să nu mai abereze

Cuplul incompetenţilor de la Aeroportul din Timişoara: inginerul şi debutanta

"Normele UE permit acordarea de ajutoare pentru înfiinţarea de rute noi sau pentru finanţarea unor servicii de interes economic general, dar nu permit acoperirea, pe o bază continuă, a pierderilor din exploatare," a declarat Joaquín Almunia, vicepreşedintele Comisiei pentru concurenţă.

image

Foto: Cornel Sămărtinean, directorul aeroportului din Timişoara

În timp ce Comisia Europeană este hotărâtă să ducă ancheta la final, directorul Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" spune că nu are ce să comenteze. Instituţia a refuzat vehement să îşi spună punctul de vedere.  Nu este pentru prima oară când aeroportul timişorean a fost implicat într-o serie de scandaluri. În martie 2010, conducerea instituţiei a fost implicată într-o serie de gafe, după ce au oprit la sol un avion care nu avea nicio legătură cu o ameninţare cu bombă, în timp ce avionul vizat de aşa-zisul atentat terorist plecase în cursă. Întregul incident a atras indignarea autorităţilor, dar şi a timişorenilor.

 

image
image
image

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Cât de periculoasă este viaţa...

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite