Cuplul incompetenţilor: inginerul şi debutanta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul cu bombă de săptămâna trecută a scos la iveală neputinţa autorităţilor. Cornel Sămărtinean a fost numit şef pe aeroport, „recomandat” de experienţa sa ca manager al unei firme de lenjerie intimă. Purtătoarea de cuvânt este la primul ei job.

Cel care a ţinut frâiele instituţiei aproape 10 ani, Dan Idolu, a încheiat câteva contracte cu apropiaţi de-ai săi, asupra cărora planează multe incertitudini. La finele anului trecut, el a fost schimbat din funcţie, din cauza unui SMS electoral pe care l-ar fi trimis secretarei ministrului de resort, Radu Berceanu. Locul său a fost ocupat de Alexandru Chirilă, fost subprefect şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
După nici o lună de directorat, Chirilă a demisionat, invocând mai multe nereguli descoperite, iar în locul său a fost numit Cornel Sămărtinean, un „ilustru necunoscut”. Sămărtinean, în vârstă de 43 de ani, este de profesie inginer mechanic şi manager al unei societăţi care comercializează lenjerie intimă. Întrebat de reporterii „Adevărul de Seară” Timişoara ce l-a recomandat pentru funcţia de director al aeroportului, Sămărtinean a motivat că nu poate răspunde pentru că este ocupat şi s-a grăbit să închidă telefonul.


Concurs cu dedicaţie


Predecesorul lui Sămărtinean, Alexandru Chirilă, spune că a încercat să facă unele schimbări. „Eu am cerut să se dea concurs pentru orice post. Aeroportul e o struţocămilă. Când vor ei, e societate comercială, când vin bani de la minster, e instituţie publică”, a spus Chirilă. Purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Corina Lupulescu, „a aterizat” aici, deşi nu a mai lucrat până acum. Nici Dan Idolu, fostul şef al aeroportului, nici Radu Berceanu nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

A fost un examen, o probă scrisă şi orală, pentru postul de purtător de cuvânt.
Corina Lupulescu, purtător de cuvânt al aeroportului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite