Balamucul de la Aeroportul Internaţional Timişoara prevesteşte falimentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urmă cu două zile, un bărbat a anunţat că într-un avion care a decolat de pe aeroportul din Timişoara este o bombă
În urmă cu două zile, un bărbat a anunţat că într-un avion care a decolat de pe aeroportul din Timişoara este o bombă

Schimbările de directori şi afacerile de pe „Traian Vuia“ au provocat haos. Proiectele faraonice, afacerile controversate şi schimbările directorilor au condus la o criză fără precedent care macină Aeroportul Internaţional Timişoara.

Haosul de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara a atins apogeul marţi, când directorul instituţiei, Cornel Sămărtinean, a fost acuzat că a gestionat dezastruos o situaţie limită. Ameninţările unui bolnav de schizofrenie, care a anunţat amplasarea unei bombe într-un avion, a determinat o reacţie haotică a directorului, care se contrazicea cu purtătorul său de cuvânt, iar declaraţiile celor doi contraziceau realitatea.

Criza pe aeroport este mult mai veche, iar activitatea instituţiei a fost perturbată în ultimele luni de ping-pongul cu şefii schimbaţi, care reclamă afaceri necurate derulate în ultimii ani. Dan Idolu, care a condus aeroportul în ultimii şapte ani, a fost indicat drept vinovat pentru haos. Dar acesta susţine că nu are de ce să se simtă responsabil. „Nu mă simt vinovat cu nimic. Eu am încercat să fac doar lucruri folositoare pentru aeroport. Şi am lăsat multe urme acolo. Am condus cum am ştiut eu mai bine şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca aeroportul să fie competitiv şi a avut încasări din ce în ce mai mari”, a spus Dan Idolu, fostul director al aeroportului din Timişoara.

Chirilă a plecat din funcţie


Idolu este contrazis de Alexandru Chirilă, care i-a urmat în funcţie, şi care susţine că aeroportul este într-o criză financiară fără precedent. Chirilă şi-a dat demisia la o lună după numirea în funcţie, tocmai pentru că îi era teamă că o să fie scos ţap ispăşitor pentru eventualul dezastru care ar putea deveni public. „Comentariile sunt de prisos, însă dacă eu am plecat de acolo înseamnă că lucrurile sunt cu adevărat grave. Am găsit o situaţie cel puţin haotică, după consultarea documentelor financiare. Nu vreau ca neregulile altora să mă afecteze pe mine, mai ales că nu am avut nicio implicare”, a spus Alexandru Chirilă.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite