AUDIO Patronul „imperiului” distrus de mafie plânge ca un copil după cei 300 de muncitori: „Cum stau eu acum în faţa lor !?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adevărat imperiu imobiliar, prima firmă de construcţii din Timişoara, a ajuns o afacere ruinată, în urma unei tranzacţii cu acte false. Patronul Italrom, Dumitru Sorin Neagoe, a ajuns atât de jos încât este la un pas de a fi dat afară din casa de 800.000 de euro. Când vorbeşte de ce a avut, dar în special de muncitorii din subordinea sa, Neagoe plânge ca un copil.

Caracatiţa mafiei imobiliare din Timişoara: legături primejdioase între funcţionari, notari şi afacerişti. Vezi harta!
Italrom a luat fiinţă imediat după 1990 şi a prin lucrări foarte mari, cum ar fi sediul BRD, Universitatea Drăgan din Lugoj sau casa de bătrâni Adam Muller Guttenbrunn. În paralel, Neagoe şi fiul său au cumpărat terenuri şi au ridicat blocuri pe care le-au vândut ulterior. Astfel, Italrom a ajuns la peste 300 de angajaţi. „Erau cei mai buni constructori, dar nu erau timişoreni pentru că timişorenii sunt domnoşi, iar pe şantier trebuie să lucrezi 12 ore dacă e nevoie, inclusiv sâmbăta, iar la timişoreni nu ne place”, a spus Neagoe.

Dator la toată lumea


Afacerea Italrom a fost ruinată în momentul în care Neagoe a cumpărat de la baştanul Ionelaş Cârpaci un teren de 900 de metri pătraţi. După ce firma a construit un bloc de trei milioane de euro, s-au descoperit falsurile, apartamentele nu au mai putut fi vândute, iar afacerea a fost ruinată. Cel puţin aşa susţine Dumitru Sorin Neagoe, care spune că habar nu avea că plăteşte nişte falsuri. „Din 300 de angajaţi nu mai am niciunul, firma este dată în insolvenţă pentru că nu am mai plătit datoriile: credite, dobânzi şi furnizori. Am peste patru milioane de euro la bănci şi bunuri de şase milioane de euro. În 2008 acopereau bunurile suma, dar în timp nu s-a făcut nimic, la bănci au crescut datoriile cu aproximativ un milion de euro, iar bunurile nu cred că le pot vinde cu mai mult de trei milioane jumătate. Nu am înstrăinat nimic ca să pot să plătesc datoriile la toată lumea”, spune Neagoe.
„Creierul” mafiei imobiliare vrea să stârnească mila judecătorilor: apare în doliu, şi pozează în om imatur şi naiv
Meseriaşi rămaşi şomeri

Neagoe susţine că unul din cele mai mari regrete ale sale este că oamenii cu care a lucrat au rămas fără locuri de muncă. Atunci când vorbeşte de meseriaşii cu care a lucrta, Neagoe izbucneşte în plâns. „În perioadă de criză au rămas pe drumuri 300 de oameni de foarte bună calitate. Cum stau eu acum în faţa unor oameni care au lucrat cu mine peste 10 ani. Mă întâlesc cu familia lor nu o dată. Mă sună din două în două săptămâni şi mă întreabă ce să facă”, spune Neagoe printre lacrimi.

În toată această poveste patronul Italrom nu este cel mai revoltat pe ţiganii care l-au ţepuit, ci pe instituţiile statului.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cum a fost afectată sănătatea familiei Neagoe, dar şi de ce nu a spus acesta STOP, când a ajuns deja la un nivel foarte înalt


MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul

VOCEA VESTULUI Cum îşi pierd unii vremea


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite