AUDIO Cum a aflat poliţistul Renu de la reporterii Adevărul că trebuie să stea patru ani la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Viorel Renu are parte de o pensie diminuată
Poliţistul Viorel Renu are parte de o pensie diminuată

Viorel Renu, fost şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Timişoara, a aflat, luni, de la reporterii Adevărul de Seară Timişoara că a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Comisarul şef Viorel Renu, care acum îşi face bagajele şi se pregăteşte să fie încarcerat la Penitenciarul Timişoara, a luat patru ani de închisoare, vineri, la la judecători, sentinţa fiind definitivă şi ir

Paravanul pentru şpaga şefului Gărzii Financiare Timiş: contracte fictive de publicitate

Sentinţa judecătorilor bucureşteni a fost dată vineri după-amiaza, 12 martie, însă Renu nu a aflat de ea decât luni, când a fost sunat de reporterii Adevărul de Seară, pentru a-şi spune punctul de vedere despre sentinţă.  "Extraordinar. Asta-i viaţa. Nu ştiam. Nu pot să comentez. Asta este situaţia. Sunt surprins de ce face justiţia în România. Eu mă consider nevinovat. Probabil asta e soarta. Este o hotărâre a Înaltei Curţi pe care nu pot să o comentez. Se eliberează mandatul de arestare şi mă prezint la încarcerare", a spus Viorel Renu reporterilor Adevărul de Seară Timişoara, ieri, şocat de decizia Curţii Supreme.

Timişoara: Şeful Finanţelor a fost arestat în cazul Radisson şi e acuzat de fapte de corupţie


Au cerut 7.000 de închisoare
În mod ironic, Renu ajunge după gratii, după ce a cerut câteva mii de euro unui puşcăriaş din Penitenciarul Timişoara, informator al său, judecat pentru trafic de persoane. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au acuzat pe Renu că i-a cerut deţinutului  7.000 de euro pentru a-i intermedia o sentinţă judecătorească favorabilă, care urma să fie dată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceiaşi judecători s-au dovedit nemiloşi cu Renu, care în urma scandalului s-a pensionat din Poliţia Timiş.

Timişoara: EXCLUSIV Fiul fostului şef al DNA s-a abonat la bani publici ca-n codru (GALERIE FOTO)

Renu condamnat, avocatul în libertate
Poliţistul Renu, care a lucrat câţiva ani şi la structura de „Crimă Organizată", a fost arestat într-o primă fază decembrie 2008, fiind săltat chiar din biroul său de la Poliţia Timişoara. Ofiţerul a stat zece luni în puşcărie, la Bucureşti, în prima parte a procesului său, el negând în permanenţă acuzaţiile.

Universitatea de Medicină, sex şi şpagă de la Timişoara

De la pedeapsă cu suspendare, la cinci ani de închisoare cu executare
Viorel Renu a fost eliberat din închisoare în septembrie 2009, după ce iniţial a fost condamnat la doar 2,5 ani de închisoare cu suspendare, de Curtea de Apel Timişoara, pe fondul procesului. Renu a făcut recurs degeba la Curtea Supremă, pentru că a primit patru ani de închisoare cu executare. Tiberiu Tiba, avocatul care ar fi lucrat împreună cu Renu, a scăpat de închisoare. El a luat patru ani de puşcărie, însă cu suspendare. Dacă într-o perioadă de şase ani, el comite alte infracţiuni şi este condamnat, la acea pedeapsă se adaugă şi condamnarea actuală.

Poliţiştii timişoreni sfidează legea parcând pe trotuar chiar în faţa Tribunalului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite