Timişoara: Paravanul pentru şpaga şefului Gărzii Financiare Timiş: contracte fictive de publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Olari, şeful arestat al Finanţelor Publice, a mascat mita sub formă de plăţi pentru reclamă făcute în contul unei firme a fiului lui.

Reporterii Adevărul au obţinut actul de arestare preventivă a directorului Direcţiei Finanţelor Publice Timişoara, Ionel Olari. În documentul judiciar este făcută radiografia şpăgii încasate de Olari, atunci când era şeful Comisariatului Regional al Gărzii Financiare.

Comisarul şi infractorul

Procurorul Viorel Cerbu, de la Direcţia Naţională Anticorupţie, a prezentat probele care dovedesc cum a luat mită Olari. „Inculpatul Ionel Olari a comis infracţiunea de luare de mită în formă continuantă", a spus procurorul. „Procurorul a subliniat faptul că  nu înţelege ce legătură poate exista între o persoană ca Olari Ionel, şeful Gărzii Financiare şi numitul Nistor Ciprian, care a mai fost condamnat pentru trafic de influenţă şi înşelăciune", a explicat judecătorul Georgiana Tudor, care a dispus arestarea lui Olari pe 29 de zile.

Fiul, intermediar de mită

Judecătorul a mai explicat cum a luat şpagă Olari de la escrocii Radisson. „A beneficiat, împreună cu soţia sa Doina Olari, de un sejur în localitatea Nice, din Franţa" se arată în documentul citat. Nistor a plătit 10.254 de lei din banii victimelor escrocheriei. Altă excursie plătită de Nistor pentru Olari a avut loc în Spania. Banii păgubiţilor au fost folosiţi şi pentru plata unui concediu în care a fost fiul lui Olari, Răzvan Ionuţ, în Bangkok, Thailanda. Olari junior a mai încasat de la Radisson 38.500 de lei sub paravanul unui contract de publicitate încheiat între Radisson şi SC Grand Cigars SRL la care Olari junior este asociat cu omul de afaceri Călin Leontescu. Ultimul este acţionar la firma Autoclub, care a avut o cifră de afaceri, în 2008, de peste 64,2 milioane de lei. Omul de afaceri a rămas şocat când a văzut că este audiat de DNA în acest caz. "Eu nu ştiam nimic. Răzvan s-a ocupat de tot. Dacă ştiam de vreo legătură nu eram de acord. Oricum eu sunt asociat în această firmă doar cu numele, pentru că am renunţat demult la gândul că pot obţine profit din ea", a spus directorul general al Autoclub Timişoara, Călin Leontescu.

VEZI MAI JOS EMISIUNILE TV IN CARE JURNALIŞTII DIN REDACŢIA ADEVĂRUL DE SEARĂ TIMIŞOARA AU SESIZAT CAZUL RADISSON:




Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite