Târgu-Jiu: Trei fetiţe, părăsite de mama lor într-o pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surorile au fost preluate de urgenţă în plasament de angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Acestea nu mai ştiu nimic de mama lor care le-a abandonat de trei zile.

Trei minore de 9, 11, respectiv 14 ani, din comuna Dăneşti, au fost părăsite de mama lor. Ana Jipa, în vârstă de 41 de ani, locuia împreună cu fetiţele ei într-o căsuţă părăsită în mijlocul unei păduri. Cele patru fiinţe nu aveau nici măcar curent electric sau alte condiţii minime de de existenţă. Femeia anunţase în urmă cu câteva zile Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj că nu poate să trăiască cu fetele în condiţiile actuale şi a solicitat un spaţiu de cazare. Fetele spun că mama lor a plecat de trei zile de lângă ele şi nu ştiu nimic de ea. La fel, tatăl lor, Aurică Uscătescu, în vârstă de 48 de ani, a plecat de duminică noaptea şi nu s-a mai întors. Ana-Maria Uscătescu, de 14 ani, cea mai mare dintre surori, a povestit că mama lor a mai plecat de lângă ele, însă s-a întors în scurt timp, iar tatăl de multe ori le agresa. „Tatăl nostru nu locuia cu noi, nu mai ştim nimic de el. Ne bătea, şi pe mama, şi pe noi. Casa în care stăteam era luminată cu o lampă sau lumânare. Acolo nu avem condiţii. Cât mama a lipsit, noi am stat singure în pădure, dar am avut eu grijă de surorile mele. Niciuna dintre noi nu am mai mers la şcoală. Eu le găteam“, spune minora.

Citeşte şi:

Eleva care şi-a aruncat nou-născutul la groapa de gunoi riscă 25 de ani de puşcărie

Dramă fără limite în cazul bebeluşului aruncat la groapa de gunoi: tată minor, dragoste, minciuni, bătaie, profesori şi medici indiferenţi

Instanţa va decide soarta fetiţelor

Abia aseară, după ce reprezentanţii autorităţilor din Dăneşti au sesizat dispariţia mamei, angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-au deplasat în localitate. Astăzi, minorele au fost preluate de specialişti şi duse la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul DGASPC Gorj. „A fost instituit plasament în regim de urgenţă. Vom lua măsuri şi vom încerca să identificăm mama. Dacă va apărea, o vom sprijini cu tot ce se poate pentru îngrijirea corespunzătoare a copiilor. Poate vom găsi rudele lor. Din câte am aflat, tatăl lor stătea mereu beat. Instanţa va decide ce măsuri de protecţie se vor lua în cazul fetelor“, a declarat Iuliana Daviţoiu, inspector al DGASPC Gorj.

CITEŞTE ŞI:

Brăila: Acţiuni concertate în tot judeţul, pentru scoaterea copiilor din mizerie

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite