Protest: Pacienţii din spitale s-au solidarizat cu greviştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii şi cadrele sanitare medii au protestat în faţa intrărilor la Unităţile de Primire Urgenţe. Uşile direcţiilor subordonate Primăriei Târgovişte au stat încuiate, iar la Finanţele Publice greva generală a fost înlocuită cu una japoneză.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Pensionarii au luat cu asalt intrarea în Prefectura Braşov

Botoşani: Grevă cu fluiere, sirene şi steaguri comuniste în ,, sănătate”

Reprezentanţii instituţiilor publice din judeţul Dâmboviţa s-au aflat astăzi în grevă generală. Fiecare s-a manifestat după cum a considerat de cuviinţă sau după cum au venit ordinele de la centralele sindicale. La Direcţia Generală a Finanţelor Publice, cei peste 500 de membrii ai sindicatului au decis să înlocuiască greva generală cu una japoneză. Angajaţii au fost prezenţi la ghişee, purtând pe braţ o banderolă albă. Maria Răduică, liderul de sindicat, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că decizia s-a luat la nivel central, dar asta nu împietează cu nimic revendicările pe care le vor susţine până la capăt. „Suntem împotriva restructurărilor salariale de 25%, împotriva restructurărilor de personal şi chiar solicităm căderea guvernului”, spune Maria Răduică. De data aceasta, s-au raliat la grevă şi funcţionarii din Primăria Târgovişte, unde totdeauna au fost presiuni pentru a se renunţa la proteste. Răzvan Coroliu, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din Primăria Târgovişte, afirmă că oamenilor le-a ajuns cuţitul la os. „În momentul de faţă nu se poate să nu ripostăm la măsurile antisociale pe care le ia Guvernul. Toate direcţiile Primăriei Târgovişte sunt în grevă. Doar cei de la Poliţia Comunitară sunt nevoiţi să asigure paza şi liniştea publică în municipiu”, spune Răzvan Coroliu.

„Nu acceptăm soluţiile de austeritate”
La Spitalul de Urgenţă din Târgovişte, cadrele medicale au fost şi mai ferme, organizând un miting de protest în curtea unităţii. Claudiu Barbu, preşedintele Sindicatului Sanitas a declarat pentru „Adevărul de Seară” că astfel de acţiuni s-au organizat în toate spitalele din judeţ. „Nu acceptăm soluţiile de austeritate pe care le propune Guvernul, pentru că noi, sindicatele, am venit cu alte variante, dar nu au fost luate în calcul. În spital, o treime din personal asigură urgenţele. Asta pentru că noi, spre deosebire de guvernanţi, ştim să ne asumăm răspunderea”, afirmă Claudiu Barbu. Infirmiera Gena Căzăceanu şi-a sărbătorit ultima zi de muncă prin participare la grevă. „Să le fie ruşine. După 32 de ani de muncă, ies la pensie cu 450 de lei, din care îmi mai iau şi ei 15%”, mărtusiseşte Gena Căzăceanu. Pacienţii s-au solidarizat şi ei cu greviştii. Deplâng condiţiile vitrege din spitale şi sărăcia care îi macină. „Toată lumea să iasă în stradă, nu doar ei. Şi bătrânii, şi tinerii, şi angajaţii de la stat, şi cei de la patroni, că nu se mai poate trăi”, spune Elena Nicolae, pacientă la Spitalul Judeţean.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite