FOTO şi VIDEO: Grevă cu fluiere, sirene şi steaguri comuniste în ,, sănătate”. Spărgătorii de grevă au fost profesorii şi angajaţii din primării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din primăria Botoşani precum şi cei din instituţiile subordonate nu au intrat astăzi în grevă. Procentul de 50% plus 1 nu s-a realizat ca mişcarea să fie legală. Prin urmare, funcţionarii publici s-au mulţimit să acuze guvernul de pe scaunele de la birouri

ora 12.15 Anunţat cu surle şi trâmbeţe, protestul de astăzi a scos la iveală lipsa de solidaritate dintre bugetari. De teamă să nu îşi piardă locurile de muncă sau din comoditate, sute de angajaţi de la stat nu s-au alăturat protestelor cadrelor medicale şi ambulanţierilor ,, Suntem nemulţumiţi de reducerile salariale de 25% şi protestele de astăzi  sper să ajute la ceva" a spus Ioana Mandache, funcţionar public.

Şi profesorii s-au răzgândit....

Aceeaşi lipsă de solidaritate s-a înregistrat şi în majoritatea unităţilor de învăţământ. La primele ore ale dimineţii, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Maria ŢIprigan, a anunţat că peste 20 de şcoli din judeţ intră în grevă generală iar cursurile vor fi suspendate. Între timp, cadrele didactice s-au răzgândit

,, Oricum nu ajută la nimic că protestăm. Guvernul tot ne va lua din leafă. În plus, riscăm să fim daţi afară aşa că mai bine îmi respect orarul" a spus unul dintre profesorii de la Colegiul Octav Onicescu, care îşi păstrează anonimatul de teama represaliilor.

Profesorii au venit la ore deşi nu sunt mulţumiţi de măsurile guvernului

Profesorii din Botoşani s-au decis să ajute din puţinul pe care-l au victimele cutremurului din Haiti

ora 11.30

Sirenele au sunat prima dată la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) ca să anunţe întreruperea lucrului şi intrarea în grevă. Ca la un semn, aproape 200 de ambulanţieri şi personal auxiliar de la Ambulanţă au umplut curtea instituţiei şi au început să facă gălăgie. Înarmaţi cu fluiere şi pancarde PCR, ambulanţierii au cerut într-un glas,, Jos Guvernul".

Ambulanţele au fost trase,, pe dreapta" timp de o oră( foto)

image

,,Ne-am săturat să fim sclavi în ţara noastră, să muncim pe nimic. Noi salvăm vieţi dar pe noi cine ne salvează? „ a spus dr. Liliana Mateciuc, medic SJA.  Timp de o oră, activitatea acestui serviciu a funcţionat la un sfert din capacitatea.

Exemplul ambulanţierilor a fost luat şi de colegii lor de la Spitalul Judeţean ,, Mavromati" unde peste 150 de angajaţi au mărşaluit prin curtea instituţiei şi a scandat mesaje antigurvern. ,, Acest guvern nu ne mai reprezintă şi trebuie schimbat. Aceasta este singura noastră revendicare" a spus  Lia Temciuc, lider Sanitas.

image

Ora 8.00

Astăzi, vor intra  în grevă generală pe termen nelimintat Grupul Şoclar ,, Gheorghe Asachi", Grupul Şoclar de Industrie Uşoară, Liceul Pedagogic, Colegiul Onicescu, şi Grupul Şcolar Agricol din municipiul Botoşani. Cursurile vor fi  întrerupte şi în multe şcoli din judeţ printre care Şcoala Mitoc, Zăiceşti şi Coţuşca, anunţă sindicaliştii.

image

,, Profesorii şi elevii nu vin la cursuri. La şcoală vor fi prezente doar comitetele de grevă.  Măsurile de protest nu vor afecta bacalureatul care se va susţine în toate liceele" a declarat Maria Ţiprigan, lider SIP Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite