A folosit facturi fiscale false şi ţepuit statul cu 70.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul administrator al unei societăţi din Suceava a fost trimis în judecată pentru că emis facturi fiscale false în perioada 2009-2010. Prejudiciul creat statului se ridică la aproape 300.000 de lei, echivalentul a 70.000 de euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe Radu Ştefan Angelescu pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2009 - 2010, Angelescu a înregistrat în evidenţa contabilă 166 facturi fiscale ce nu au la bază operaţiuni reale şi a produs un prejudiciu de 299.825 de lei.

Citiţi şi:
Ţepar de milioane cu firme fantomă

Urmărit penal pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri

„De asemenea, s-a reţinut că inculpatul, în perioada 2009 - 2010 a întocmit în fals un număr de 199 facturi fiscale în care a atestat în mod nereal derularea unor relaţii comerciale cu diverse societăţi din ţară, înscrisuri pe care le-a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor administrate de el, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale“, au precizat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Procesul se va judeca la Tribunalul Suceava.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite