Suceava: Urmărit penal pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sucevean a încercat să păcălească statul cu 283.356 lei, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului. De asemenea, a falsificat declaraţia Oficiului Registrului Comerţului.

La propunerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale în dosarul penal al suceveanului Radu A., de 39 de ani.

Bărbatul este cercetat pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Suceava, în perioada ianuarie - septembrie 2009, nu a înregistrat în contabilitatea societăţii 126 facturi fiscale, în sumă totală de 963.410,12 lei.

Cu ajutorul acestor facturi a livrat în acest timp mărfuri către o altă societate din Siret administrată de soţia sa Elena A., sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului în sumă totală de 283.356 lei.

Pe lângă acestea, a falsificat declaraţa Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Suceava cu privire la sediul principal al societăţii, tot cu scopul de a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite