Suceveni: purtaţi măşti protectoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul unei ploi cenuşa vulcanică poate deveni foarte dăunătoare pentru organism.

Mai citeşte şi: Comisarii de la Mediu, cu ochii pe cenuşa norului islandez UPDATE

Concentraţia de pulberi din aer la limită în Siret

Norul vulcanic va acoperi România până sâmbătă seara, la ora 21.00 / Sănătatea populaţiei nu este în pericol / 11 aeroporturi închise în ţară

Norul de cenuşă sosit din Islanda ce va cuprinde în această seară Suceava poate provoca probleme de sănătate sucevenilor care se vor afla în aer liber.

Deoarece nu se ştie cu exactitate ce substanţe va cuprinde acesta, medicii le recomandă sucevenilor să aibă la ei o mască protectoare, care, în cazul unei ploi, să-i ferească de cenuşă şi elementele toxice pe care aceasta le curpinde.

„Norul de cenuşă poate cauza probleme doar în cazul în care ajunge pe pământ din cauza unei ploi. Doamne fereşte să plouă şi cenuşa să ajungă pe Pământ. Din cauză că nu ştim ce conţine cenuşa nu putem spune încă ce boli poate provoca. Oamenii trebuie să evite ieşirea în aer liber iar în cazul în care în care vine ploaia să aibă o mască de protecţie la ei şi să se adăpostească într-un spaţiu închis cât mai repede”, a declarat Liliana Merchea, medic pneumolog.

Recomandări referitoare la norul vulcanic au fost făcute şi de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

"Orice particulă care se depune este importantă. Dacă este inhalată şi ajunge în plămâni poate deveni periculoasă pentru oameni. Particulele inhalate pot fi periculoase în special pentru persoanele care au astm sau alte probleme respiratorii", a declarat David Epstein, purtătorul de cuvânt al OMS.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite